Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pippi, Tommy och Annika

Så minns vi dem. Maria Persson (Annika), Inger Nilsson (Pippi) och Pär Sundberg (Tommy) utforskar sjörövarnästet i filmen "Pippi på de sju haven " 1970.
Har vuxit upp. Astrid Lindgren kallade Pär Sundberg för "kära lilla Tommy". Nu är han inte så liten längre – Pär Sundberg har fyllt 50 och arbetar med PR-kampanjer i Ystad.
Foto: Ronny Johannesson
Emigrerade. Maria Persson lämnade Sverige för staden Palma på Mallorca. Där bor hon nu med sonen Oscar, 14, och arbetar på ett sjukhus.
Foto: Cornelia Nordström
Pippi blev tysk stjärna. Inger Nilsson, 48, spelar en roll som obducent i den tyska tv-serien "Kommisarien och havet".
Foto: Joachim Gern
Maria Johansson, 51, var Tjorven i filmerna om Saltkråkan...
...I dag är hon tvåbarnsmamma och forskar vid Stockholms universitet där hon doktorerar på skådespelares yrkeskunnande.
Stephen Lindholm, 53, var Saltkråkans buskille Pelle. Han var med i några reklamfilmer för skurpulver och ketchup innan han kom in på journalisthögskolan...
...I dag jobbar han på Dagens Arbete.
Louise Edlund, 60, storasystern Malin...
...sedan gjorde hon skådiskarriär och spelade mot Steve McQueen. Dessutom blev hon politiker för folkpartiet, var ersättare i riksdagen, jobbar nu med information.
Staffan Götestam, 54, var Jonatan Lejonhjärta.
I dag är han teaterdirektör och har jobbat med 25 Astrid Lindgren-produktioner, senast med Markoolio som Karlsson på taket.
Hanna Zetterberg och Dan Håfström spelade Ronja Rövardotter och Birk.
Hanna Zetterberg valdes in i riksdagen för vänsterpartiet då hon var 21 år. Nu konsult och kommunikationsstrateg.
Dan Håfström, 35, den rödhårige Birk, blev journalist, spelar i bandet Blah Blah Statement och frilansar bland annat för Dagens Medicin.
Anna Sahlin var Anna i de sista Bullerbyfilmerna.
Hon fortsatte som skådis och sångerska, under artistnamnet Sahlene. I våras var hon med i "Let's dance". Nu är hon 31 och sjunger i musikalen "Footloose". Hon har dessutom flera gånger ställt upp i Melodifetstivalen.
1 / 17

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.