Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pippi Långstrump får diagnos av psykolog

En psykolog har analyserat Pippi Långstrums beteenden.
Pippi Långstrump kan ha varit i psykos, använt narkotika eller haft en hjärnskada.
Foto: / PRESSENS BILD
Det är pskykologen Martin Foster, till vänster, som diagnostiserat Pippis beteenden utan att veta om hennes namn.
Foto: Faksimil Youtube

Pippi Långstrump kan ha varit i psykos, använt narkotika eller haft en hjärnskada.

I alla fall enligt en ovetande psykolog som får i uppdrag av tv-profilen Niklas Källner att utreda en hemlig person med märkliga beteenden.

– De här beteendena du har räknat upp låter ganska allvarliga flera av dem, säger psykolgen Martin Forster i ett nytt Youtubeklipp.

Det är i ett nytt klipp på tv-profilen Niklas Källners, känd från bland annat "Skavlan" i SVT, Youtube-kanal som Pippi Långstrumps psykiska hälsa utreds.

I klippet besöker Niklas Källner en psykolog för att få hjälp att ställa en diagnos på en person. Han börjar räkna upp flera märkliga beteenden och personlighetsdrag hos personen och psykologen, som är ovetande om att det är den fiktiva karaktären Pippi Långstrump som diskuteras, blir mer och mer orolig.

– Den här personen behandlar sina djur som att de var vuxna människor, söker enorma kickar, använder skjutvapen, en gång sköt personen mot spöken. Personen kan få för sig att den kan flyga som en örn och har kastat sig utför ett stup, säger Niklas Källner i klippet och fortsätter:

– Och har ätit flugsvamp. Eftersom det inte går att dricka den. Personen har även ätit spik.


LÄS MER: 6 saker Pippi Långstrump lärt oss om livet

Psykologens oro för Pippi Långstrump

Psykologen Martin Forster blir oroad för personen och ställer några kontrollfrågor.

– De här beteendena du har räknat upp låter ju ganska allvarliga flera av dem. Det verkar vara olika personlighetstörningar; narcisstisk störning, histrionisk störning, säger psykologen i klippet och fortsätter:

– Sedan är jag lite fundersam på om det kan handla om någon sorts psykos, för vissa saker lät lite löst förankrade i verkligheten, att skjuta på spöken och så vidare.


LÄS MER: SVT tar bort rasismen från Pippi Långstrump

Pippi Långstrump är inte "helt frisk"

Psykologen menar att personen som gör allt detta, fortfarande utan att veta att det handlar om Pippi Långstrump, inte verkar vara "helt frisk".

– Det verkar som att personen inte är helt frisk. En annan möjlighet är att det handlar om att han eller hon har tagit narkotika. Hjärnskada är ett tredje alternativ, säger Martin Fostrer i klippet.

Se Pippi Långstrump-diagnosen i klippet högst upp!Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.