Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pinsamma tystnaden efter Luuks skämt

Kristian Luuk
Foto: SVT
Olivia Wigzell och Göran Hägglund.
Foto: SVT

Det är när Kristian Luuk frågar Göran Hägglund om partitillhörighetens betydelse, som den pinsamma tystnaden sprider sig i studion.

Till slut känner sig Luuk tvingad att mjuka upp den stela stämningen med ett skratt.

– Den här frågan flög ju verkligen, säger han ironiskt.

Förra året tävlade Kristdemokraternas före detta partiledare Göran Hägglund med den socialdemokratiska gymnasieministern Anna Ekström och kom tvåa. Även i år har han en socialdemokrat vid sin sida, men då i form av Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

I den här omgången har det dock inte gått lika bra för Göran Hägglund med lagkamrat.

– Ni har spelat en match. Jag tycker att ni gjorde bra ifrån er, men ni vann den inte. Så idag är det vinna eller försvinna lite grann, inleder Kristian Luuk.

– Så är det verkligen, svarar Göran Hägglund innan Luuk funderar vidare:

– Ni har olika partibakgrunder. En kristdemokrat. En sosse. Märks det när ni resonerar om svar? frågar han, och får ett mycket kort svar.


LÄS MER: SVT:s bluff i På Spåret kunde gått helt fel


– Nej, säger Göran Hägglund bestämt, och sedan inte ett ljud mer, vilket får lagkamrat Olivia Wigzell att börja fnissa lite nervös, medan studiopubliken skrattar åt det skarpa svaret.

Luuk: "Den här frågan flög ju verkligen"

– Den här frågan flög ju verkligen, säger Kristian Luuk ironiskt i ett försök att återskapa den behagliga känslan i programmet.

– Antingen kan båda, eller så kan ingen, eller bara en av oss. Det har nog ganska lite med partitillhörighet att göra, förklarar Göran Hägglund.

– Som livet självt, svarar Kristian Luuk innan han istället vänder sig till dressinen med Kristoffer Appelquist och Bea Uusma. De verkar under tävlingen vara lite mer upplagda för skämt:

– Du har en härlig utstrålning när du säger någonting, för det låter väldigt jämntråkigt, men ofta är det väldigt roligt, säger Kristian Luuk till Kristoffer Appelquist lite senare, som skrattar till svar:

– Vad härligt. De säger i kontrollrummet att du ler för första gången, fortsätter Fredrik Lindström och får Appelquist att vilja förklara sig:

– Det ni ser här är rädsla och okunskap, det är så här det ser ut

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.