Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pierce Brosnan klar för nya "Mamma mia"-filmen

Foto: MIGUEL VILLAGRAN

Glädjebeskedet för alla "Mamma mia"-fans!

Skådespelaren Pierce Brosnan kommer att medverka i uppföljaren.

Det säger han själv på Instagram – där han lagt upp en bild med Meryl Streep och orden:

"Mamma mia nu kör vi igen". 

Pierce Brosnan, 64, spelade en av huvudrollerna i ”Mamma mia” tillsammans med Meryl Streep och Amanda Seyfried. Nu bekräftar stjärnskådespelaren att han medverkar i uppföljaren till ABBA-succén. 

Skådespelaren berättar om det glada beskedet på Instagram: ”Vill du dansa eller vill du dansa? Mamma mia nu kör vi igen"

 

LÄS MER: Filmsuccén "Mamma Mia" får en uppföljare

 

https://www.instagram.com/p/BUfDDyXAUFZ/?taken-by=piercebrosnanofficial

LÄS MER: Pierce Brosnans mörka familjetragedi 

 

Uppföljaren heter "Mamma mia: Here we go again" och har planerad premiär till nästa sommar. Filmen regisseras av Ol Parker, som tidigare skrivit manus till succéfilmen ”Hotell Marigold”. Enligt BBC kommer även Meryl Streep, Amanda Seyfried och Colin Firth att medverka i uppföljaren – och spela sina karaktärer från den första filmen. 

Uppgifter: Björn och Benny med

Även producenterna från första filmen, Gary Goetzman och Judy Craymer, är klara för uppföljaren. Enligt Deadline är även Abba-legendarerna Benny Andersson och Björn Ulvaeus med på tåget och kommer fungera som både producenter och för att skriva nytt sångmaterial till filmen. 

Björn Ulvaeus har tidigare sagt till tidningen Billboard att han inte utesluter en uppföljare.

– Men man vet aldrig, i så fall skulle det krävas ett väldigt bra manus. Det har hela tiden florerat rykten, men det är ingenting som jag kan bekräfta eller dementera just nu.

Mamma Mia blev en storsuccé när den kom 2008. Filmen drog in hisnande 600 miljoner dollar, motsvarande 5,2 miljarder kronor.