Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pierce Brosnan: Det är dags för en kvinnlig James Bond

Tidigare James Bond-skådespelaren Pierce Brosnan är trött på att det bara är vita män som spelar rollen som agent 007.Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Pierce Brosnan, 66, spelade agent 007, James Bond, fyra gånger under sin skådespelarkarriär.
Brosnan menar att rollen är hans höjdpunkt i karriären, och tycker att det är dags för en kvinnlig Bond.Foto: KEITH HAMSHERE / FILMBOLAG UNITED ARTISTS

Tidigare James Bond-skådespelaren Pierce Brosnan är trött på att det bara är vita män som spelar rollen som agent 007.

Brosnan menar att rollen är hans höjdpunkt i karriären, och tycker att det är dags för en kvinnlig Bond.

– Jag tycker att vi har sett killar spela rollen de senaste 40 år. Ur vägen killar, och sätt en kvinna där uppe, säger Pierce Brosnan till The Hollywood Reporter.

Pierce Brosnan, 66, spelade agent 007, James Bond, fyra gånger under sin skådespelarkarriär.

Nu tycker han att det är dags för en kvinna att ta över rollen, när Daniel Craig lämnar filmserien. När Brosnan fick höra om ryktena att Lashana Lynch ska ta över rollen, jublade han.

– Ja! Jag tycker att vi har sett killar spela rollen de senaste 40 år. Ur vägen killar, och sätt en kvinna där uppe, säger Pierce Brosnan till The Hollywood Reporter.

Brosnan: James Bond behöver ändras

Skådespelaren menar att James Bond kommer behöva ändras med den nya tiden, efter  hela me too-rörelsen.

– Det råder ingen tvekan, ja. Me too-rörelsen har varit relevant och betydande i vårt samhälle, så de kommer behöva hantera det, säger han.

Men skådespelaren tror att det kommer krävas att filmserien byter producenter, för att en så pass omfattande förändring ska göras. Rättigheterna till James Bond-filmerna ägs av familjen Broccoli.

– Jag tror inte att det kommer hända med familjen Broccoli. Jag tror inte det händer så länge de har makten, säger Pierce Brosnan till The Hollywood Reporter.

Agent 007 – höjdpunkten på karriären

Skådespelaren, som gjorde sin James Bond-tolkning för sista gången i ”Die another day” 2002, menar att den ikoniska rollen är höjdpunkten på hans karriär.

– James Bond har en särskild betydelse och en djup stolthet. Jag kommer bli frågad om honom tills den dagen jag dör – det hör liksom till. Han är en älskad karaktär. Jag var hedrad över att få spela rollen och återuppliva en slumrande franchise, säger Pierce Brosnan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.