Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pia Herreras ord om sista avsnittet av Go' kväll: Grät tre gånger

Pia Herrera har synts i SVT:s ”Go' kväll” sedan 2017.
Foto: JANNE DANIELSSON / SVT
Efter att kontraktet med SVT går ut vet hon inte vad hon ska göra, men hon utesluter inte att lämna tv-branschen.
Foto: OLLE SPORRONG

I februari tackade ”Go' kväll”-programledaren Pia Herrera nej till att förlänga sitt kontrakt för programmet.

På lördagen sänds hennes sista program – sedan väntar en oviss framtid.

– Det är väl alltid så när man tycker om att göra något när man inte får fortsätta. Det är klart att det känns, det känns sorgligt, säger Pia Herrera.

I fem år har Pia Herrera, 52, varit ett av SVT:s ”Go' kväll”:s ansikten utåt i sin programledarroll. På lördagen sänds hennes sista program av ”Go' kväll”.

– Det känns inte så jobbigt. Jag tycker så oerhört mycket om alla de jag jobbar med, jag har alltid varit så himla glad över att få komma hit. Det har verkligen varit en ynnest att få hänga med de här och få jobba med det här, säger hon.

Men det tog ett tag för att nå dit i känslorna och tankarna.

– När jag senast var uppe och gjorde program för ett par veckor sedan var det jättejobbigt. Det kändes oerhört sorgligt och jag började faktiskt gråta tre gånger på en arbetsdag, det liksom bara kom, berättar Herrera.

Drömmer om ett eget program

Hon är kvar i produktionen till sista maj, men det är inte med några ”hard feelings” hon lämnar.

– Jag kommer se tillbaka på ”Go' kväll” med enormt mycket kärlek. Jättejättemycket. Det har varit helt fantastiskt.

Därefter kommer hon tillsammans med en väninna ta ett par dagar i solen för att ladda batterierna.

– Jag ska åka till Lissabon, ställa om, det är så bra när man är mellan jobb att göra en resa, säger hon.

Sista avsnittet med Pia Herrara i programledarrollen sänds på lördagen – och kommer bli en ”specialvariant” – där mycket av fokuset kommer hamna på henne själv.

– Vi ska försöka balansera det på ett snyggt sätt så att det inte blir egenkärt. Det är inte mitt beslut att vi ska göra det, säger hon och skrattar.

I sommar kommer hon att synas i ”Morgonstudion”, men i september går kontraktet ut. Och efter det vet hon inte vad hon ska göra – men hon utesluter inte att lämna tv-branschen.

– Självklart vore det helt fantastiskt kul att ha ett program. Ett program med gäster, kanske något talkshow-liknande. Jag tror inte att det kommer hända – men det är absolut en dröm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.