Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Philippa Parneviks viktiga uppmaning efter cancern

Peg och Penny Parnevik om systerns cancer
Philippa Parnevik har tvingats till flera operationer på grund av hudcancer.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Nu har hon ett viktigt budskap till sina följare.
Foto: Instagram

Philippa Parnevik har tvingats operera bort flera fläckar på huden, då hon drabbats av hudcancer.

Nu uppmuntrar hon alla att skydda sig från solen, för att inte hamna i samma situation själv.

”Sommarsolen är här. Ha på dig ditt jäkla solskydd! Din bränna är inte värd det”, skriver Philippa Parnevik på Instagram story.

Det var i januari som den yngsta Parnevik-systern Philippa Parnevik, 21, gick ut och berättade att hon hade drabbats av hudcancer och tvingats operera bort en cancerfläck på benet.

Till en bild där hon visade upp ärret på benet uppmuntrade hon alla att kolla upp misstänkta fläckar för att kunna rädda liv.

”Melanom är en av de vanligaste hudcancer-typerna som orsakar dödsfall hos unga kvinnor. Var inte dum så att du går mitt öde till mötes”, skrev Philippa Parnevik.

Tvingad till ny operation

I mars berättade storasyster Penny Parnevik att Philippa tvingats operera bort ytterligare en fläck.

– Cancer känns som något som händer andra, och man märker inte förrän det påverkar någon i familjen hur jobbigt det är. Bara för två veckor sedan fick hon reda på att hon har en till fläck, dom fick bort allt igen så allt är okej men det var tungt, sa Penny Parnevik i ”Efter fem” på Kanal 5.

Nu visar Philippa Parnevik upp två nya ärr på Instagram story, efter ärret på benet – ett på ryggen, och ett under bröstet.


Uppmanar sina följare

”Sommarsolen är här. Ha på dig ditt jäkla solskydd! Din bränna är inte värd det. Var säker under solen”, skriver Philippa Parnevik till bilden på ett ärr en bit under nacken.

På nästa bild tar Parnevik bild i en spegel, och visar ett omplåstrat sår under brösten. Där tipsar hon om olika sorters solskyddsfaktor som hon tycker är bra.

Expressen har sökt Philippa Parnevik för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.