Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Philippa Parneviks svar på kritiken: Jag är inte en idiot

I veckan uppmanade Philippa Parnevik, 21, sina följare att bojkotta svenska influencers klädkollektioner.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Philippa Parnevik svarar på kritiken.
Foto: Instagram

I veckan uppmanade Philippa Parnevik, 21, sina följare att bojkotta svenska influencers klädkollektioner och i stället satsa på hållbart mode.

Inlägget skapade en kritikstorm på nätet och nu väljer hon att utveckla resonemanget. 

”Något jag inte kommer tolerera är att förvandlas till ett skämt. Jag studerar och tar min examen i hållbart mode på en av de bästa modeskolorna i världen. Jag är inte en idiot,” skriver hon.

 I veckan skrev Parnevik att hon har ”ångest” över att se att så många influencers startar egna klädmärken, utan att ta hänsyn till miljön. 

”Jag är ledsen men alla svenska influencers är inte skapta för att bli ”modedesigners”, skriver hon bland annat.

 Samtidigt som hon kritiserade influencereliten avslöjade Parnevik att hon själv håller på att ta fram ett klädmärke.

 ”Just nu håller vi på med ett projekt där vi ska visa er att det finns möjlighet att skapa en klädkollektion men på ett hållbart sätt, skrev hon på sin story och visade en bild från ritbordet.

Philippa Parneviks kritik mot svenska influncers
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Kritiserades efter inläggen

På sociala medier var det många som tyckte det var lustigt att hon själv gjorde reklam för kläder. 

 ”VM i tankeakrobatik att pendla mellan New York, Florida och Stockholm och samtidigt få en klump i magen för att vanligt folk köper en snygg tröja på Monki”, skrev radioprofilen Ingrid Altino.

En annan person skrev:

”Förstår hennes poäng men tyckte också det va lite konstigt när jag läste det då hon bara till slut promota sitt egna nya?... fel sätt att promota”.

”Jag är inte perfekt”

I ett nytt inlägg på Instagram försvarar Philippa Parnevik sitt resonemang – samtidigt som skriver att hon förstår kritiken. 

”Först och främst - vill bara säga att jag hör både berömmet och kritiken. Jag vet att alla inte kan handla hållbart (kostnad, storlek, tillgänglighet osv.) Och jag är fullt medveten om att jag inte är perfekt på något sätt.”, skriver hon inledningsvis.

Vidare skriver Parnevik att hon gärna vill stötta kvinnor som gör sin ”grej”, samtidigt som hon vill upplysa problematiken med modekonsumtion. 

”Något jag däremot inte kommer tolerera är att förvandlas till ett skämt. Jag studerar och tar min examen i hållbart mode på en av de bästa modeskolorna i världen. Jag är inte en idiot”. 

https://www.instagram.com/p/CGIhw8UHiQF/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.