Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Philippa Parnevik väljer nu att berätta: Jag har fått cancer

Mia Parneviks ärliga ord om cancerrädsla
Philippa Parnevik har opererat bort hudcancer på benet.
Foto: Instagram.
Philippa Parnevik stöttas av familjen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Philippa Parnevik har opererat bort hudcancer på benet.

På Instagram visar hon upp ett stort ärr, och uppmuntrar alla att gå och testa sig, för att inte hamna i hennes sits.

”Vår älskade dotter Philippa Parnevik har valt att dela med sig av hennes erfarenhet av Melanoma (hudcancer)”, skriver Mia Parnevik på Instagram.

Känner du någon som drabbats av cancer?

Mia och Jesper Parneviks yngsta dotter Philippa Parnevik, 21, har drabbats av hudcancer, och tvingats till operation.

På sin Instagram visar hon nu upp ett stort ärr på underbenet, och skriver att hennes läkare ville att hon skulle varna alla hon känner – och uppmuntra dem att testa sin hud för hudcancer.

”Min läkare ville att jag skulle uppmuntra alla jag känner att gå och testa sin hud!!! Melanom är en av de vanligaste hudcancer-typerna som orsakar dödsfall hos unga kvinnor. Var inte dum så att du går mitt öde till mötes. Gå och testa din hud, det tar bara fem minuter och kan rädda ditt liv. Det är så så så så viktigt”, skriver Philippa Parnevik till sina 185 000 följare.

Stödet från familjen: ”Vår älskade dotter”

Hennes inlägg delas också av mamma Mia Parnevik, som förklarar att dottern väljer att dela med sig av sina erfarenheter av hudcancer. 

”Vår älskade dotter Philippa Parnevik har valt att dela med sig av hennes erfarenhet av Melanoma (hudcancer). Hon vill uppmana alla att kolla dig i tid. Älskar att hon väljer att försöka dela med sig för att hjälpa någon annan”, skriver Mia Parnevik.

Bland kommentarerna stöttas familjen av många svenska kändisar – Carina Berg, Tilde de Paula Eby, Ann Söderlund, Uno Svenningsson och Bathina Philipson har alla kommenterar empatiskt på familjen.

https://www.instagram.com/p/B7Y0mO0nVtC/

Vill bryta tabut – skriver öppet om såren: ”Kände mig så ful”

Vill bryta tabut – skriver öppet om såren: ”Kände mig så ful”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.