Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Phil Spectors stora förvandling i fängelset

Phil Spector fotograferades i juni.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Phil Spector under mordrättegången 2005.
Foto: DAMIAN DOVARGANES / AP TT NYHETSBYRÅN
Phil Spector på ett fängelsefoto från 2013
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Phil Spector sköt ihjäl skådespelaren Lana Clarkson
Foto: / AP RAY CAVALERI

Demonproducenten Phil Spector dömdes för mord och avtjänar nu sitt straff. 

Phil Spector blev känd för sitt sound – och produktioner för bland annat Beatles – men även för sina excentriska frisyrer. 

På nytagna fängelsebilder syns Phil Spector – skallig och med hörselapparat. 

Phil Spector, 77, revolutionerade musikindustrin med sitt ”Wall of sound”. Han samarbetade med artister som Ramones, Diana Ross och Beatles. 

Allt rasade för producenten när han kom att misstänkas för mordet på skådespelaren Lana Clarkson 2003. Clarkson blev ihjälskjuten i hans herrgård i Alhambra i Kalifornien. Phil Spector dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse, med tidigast möjliga frigivning när han är 88 år gammal.  


LÄS MER: Spector vill skiljas från sin fru


Phil Spector är skallig

Phil Spector har levt en tynande tillvaro inne på kåken. Spector som under sin karriär även blev känd för sina frisyrer med bisarra peruker – är nu en skallig 77-åring med hörapparat.


LÄS MER: Fängelselivet tär på Phil Spector


På nytagna bilder inifrån fängelset som Daily Mail publicerat syns demonproducenten iförd en orange overall, hörapparat och knappt ett hårstrå på hjässan. 


”Skulle döda dig för en påse pulversoppa”

Under mordrättegången dök han upp i en peruk – med ett rejält afro. Sedan han började avtjäna sitt straff har han ansökt om skilsmässa från sin hustru tillika modellen Rachelle Short. Phil Spector uppgavs då vara förbannad på Short och anklagat henne för att spendera hans förmögenhet. 

2009 publicerade New York Post utdrag ur Phil Spectors brev till en vän. Producenten beklagade sig över tillvaron på kåken – och berättade om oron för medfångarna. 

"De skulle döda dig för en påse pulversoppa", skrev Spector i brevet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.