Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Phil Collins smutsiga bråk med ex-frun

Phil Collins nära att dö av alkoholen
Phil Collins och dåvarande frun Orianne 2003.
Foto: URS FLUEELER / AP KEYSTONE
Phil Collins befinner sig i en pengatvist med ex-frun.
Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Phil Collins, 70, befinner sig i ett smutsigt bråk med ex-frun Orianne Bates, 47.

Hon anklagar världsartisten för att ha gjort hennes liv outhärdligt genom att inte duscha och borsta tänderna under ett år.

Nu tvingas han svara på hennes advokats frågor om detta i tvisten om ex-parets lyxhus, skriver The Sun.

Phil Collins och Orianne Bates var gifta mellan 1999 och 2006. De återförenades tio år senare och bodde tillsammans i ett hus i Miami. När Bates gifte sig med sin älskare Thomas Bates, 31, i oktober 2020 vräkte Collins henne från lyxhuset i Miami som han i år sålde för motsvarande 337 miljoner kronor.

Bates har stämt Collins på hälften av pengarna från husförsäljningen eftersom hon hävdar att världsartisten gav henne ett verbalt löfte om detta som han sedan svek. Och det är verkligen ett smutsigt bråk på alla sätt – ex-frun anklagar Phil Collins för att ha slutat duscha och borsta tänderna under ett år mellan 2019 och 2020. Orianne Bates hävdar att Collins missbrukade alkohol och receptbelagd medicin vilket gjorde honom ”deprimerad, aggressiv och oförmögen att ha sex”.

Phil Collins och dåvarande frun Orianne 2000.
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

Collins advokater: Falska eller grovt överdrivna anklagelser

Phil Collins advokater kallar anklagelserna ”skandalösa, plumpa, oetiska och mestadels falska eller grovt överdrivna” och säger att de inte har något som helst med tvisten om huset att göra.

Men en domare i Los Angeles avslog i veckan Phil Collins begäran om att domstolen skulle lägga ner ärendet. Phil Collins kommer nu att behöva avge ett filmat vittnesmål där han frågas ut av Bates advokater om hustvisten – inklusive Bates anklagelser om att han inte skulle ha duschat eller borstat tänderna på ett år.

– Jag skulle tro att det kommer att ske någon gång i december efter hans turné, säger Bates advokat Richard Wolfe.

”Den osannolika mördaren”, ”Knutby”-serien och ”Chucky” – tv-recensent Mattias Bergqvist tipsar om vad som är sevärt och inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.