Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PG Gyllenhammars dotter bedragen på pengarna

Författaren Cecilia Gyllenhammar blev sol-och-vårad av en man som hon hade ett förhållande med, hävdar hon i en ny intervju. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Cecilia Gyllenhammar är aktuell med den nya boken "Sängkammartjuven". Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Författaren Cecilia Gyllenhammar blev sol-och-vårad av en man, berättar hon i en ny intervju. 

Sveket ska ha kostat henne nära 100 000 kronor.

– Det var fruktansvärt. Det var en sån chock, säger hon i P4 Extra

 

Cecilia Gyllenhammar är aktuell med den nya boken "Sängkammartjuven". 

Romanen handlar om en kvinna som inleder ett förhållande med en man, för att sedan upptäcka att han är en bedragare. 

Den baserar sig delvis på Gyllenhammars personliga upplevelser – hon kallar det "bekännelselitteratur" – men det handlar ändå om en uppdiktad historia, säger hon i P4 Extra. 

– Nu är ju det här i romanen då, så jag går inte ut på vem det är. Jag har ändå dramatiserat, men det är ändå bekännelselitteratur som jag alltid har varit dragen till.

Förlorade nästan 100 000 kronor

Hon berättar i radioprogrammet om en man som sårade henne i verkliga livet – och lurade henne på pengar. 

– Han var en sån skicklig lögnare, han ljög med sina blå vackra ögon och bedyrade sin kärlek och var väldigt ömsint och charmerande.

Hon säger att mannen lurade henne på nästan 100 000 kronor. Cecilia Gyllenhammar har polisanmält händelsen, säger hon i intervjun med Lotta Bromé i P4 Extra. 

– Det var fruktansvärt. Det var en sån chock. Efter det hela så var det vissa saker som jag kunde ha sett. Men jag var så besatt, för att äntligen nu skulle jag få älska. Det är ju ganska förmätet, men den här erotiska drömmen om att få älska och bli älskad. Det är ju ett väldigt starkt ideal i vårt samhälle.

"Djupt obehagligt" 

– Det är en ganska förfärlig historia som jag har varit med om. Vi hade långt härliga samtal och jag blev väldigt förälskad. Sen visade det sig att det var något djupt obehagligt som dolde sig bakom honom.

Cecilia Gyllenhammar är dotter till industrimagnaten Pehr G Gyllenhammar. Hon har tidigare skrivit romanerna "En spricka i kristallen" och "Stäpplöperskan". 

Och det är inte första gången som Cecilia Gyllenhammar har blivit sol-och-vårad. För drygt tio år sedan skedde samma sak, när hon lånade ut 30 000 kronor till en man som hon hade ett förhållande med. Mannen lovade att Cecilia skulle få tillbaka pengarna, något som aldrig hände.

Efter det valde Cecilia Gyllenhammar att avsluta förhållandet:

– Jag insåg att han var en bedragare och kastade ut honom, har hon tidigare sagt till Expressen. 

Expressen har sökt Cecilia Gyllenhammar för en kommentar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.