Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Pewdiepies" succé: Det är helt sinnesjukt

"I dag är en historisk dag! Tio miljarder visningar!", skriver Kjellberg på Twitter.
Foto: Robert Eklund
Foto: Nigel Bowles

Ny har Felix "Pewdiepie" Kjellberg nått en ny milstolpe.

I helgen passerade hans Youtube-kanal tio miljarder visningar.

"Det är sinnessjukt", skriver han på Twitter.

Succé.

En enorm succé.

Ja, till och med en gigantisk succé.

Nu har nämligen Felix "Pewdiepie" Kjellberg sprungit förbi ännu en milstolpe – i helgen passerade hans Youtube-kanal tio miljarder visningar.

Och glädjen märks av.

På Twitter skriver Felix "Pewdiepie" Kjellberg:

"I dag är en historisk dag! Tio miljarder visningar! Det är sinnessjukt. Tack så mycket till alla. Pussar."

"Mycket, mycket arga"

Detta är endast en av de senaste årens framgångar för Felix Kjellberg.

Den senaste årsredovisningen för Kjellbergs bolag Pewdie Productions AB visar att intäkterna uppgick till drygt 63,7 miljoner kronor. Vinsten före skatt blev 63 miljoner.

Pewdie Productions ägs av Pewdie Holdings AB. Dotterbolaget har nu beviljat en utdelning på 60 miljoner kronor till moderbolaget, som ägs till hundra procent av Felix Kjellberg själv.

Efter att siffrorna blivit offentliga fick Felix Kjellbergs kritik av sina följare.

Han svarade då i en Youtube-video:

– När det gäller hur mycket jag tjänade ett visst år, så blir folk så chockade. Många blir också mycket, mycket arga. De tycker att det är orättvist. De tycker att allt jag gör är att sitta på min röv hela dagarna och skriker på skärmen.

– Jag är lika glad nu som jag var för fem år sedan. Att se så många människor som är upprörda över det hela är så sorgligt. Jag tycker bara det är så onödigt


LÄS MER: Pewdiepies svar på följarnas miljonkritik


På Felix "Pewdiepie" Kjellbergs Youtube-kanal kan tittarna följa när han spelar datorspel och samtidigt kommenterar och gestikulerar.

I sitt "Sommar i P1", som sändes i början av augusti 2014, förklarade Felix "Pewdiepie" Kjellberg:

– Ta en deltävling i Melodifestivalen, lägg till en Allsång på Skansen och ett "Let´s dance" så har du sammanlagt så många tittare som jag har på varje film jag lägger upp. Jag försöker släppa två om dagen, i snitt tio minuter långa.

Han berättade även i P1:

– Jag får dagligen mejl från fans som förklarar vad mina videoklipp betyder för dem. Det är mångas flykt. Jag är en låtsaskompis som finns där varje dag.

Felix Kjellberg bor sedan 2013 i Brighton tillsammans med sin flickvän Marzia "CutiePieMarzia" Bisognin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.