Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pewdiepies stora succé – efter Youtube-striden

Foto: JAMES SHAW/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Pewdiepie var nära att petas från Youtubetronen i höstas av Bollywoodjätten T-series.

Men svenske Felix Kjellberg klamrade sig fast i toppen – och efter fajten kommer nu beskedet att youtuberns följartillväxt har ökat med 700 procent under de senaste tre månaderna, skriver Business Insider.  

Felix Kjellberg eller "Pewdiepie" som han är mest känd som klamrar sig fast i toppen som världens största Youtuber.

Under hösten 2018 var Pewdiepie nära att tappa sin titel som youtubekung, då han utmanades av Bollywoodjätten T-series – och ett tag såg det nästan ut som han skulle tappa sitt försprång. Enligt en rapport från videoanalysbolaget Tubular trodde man att T-series skulle gå om Pewdiepie inom loppet av en vecka, skriver Business insider.

Pewdiepie har i dag 81 859 232 prenumeranter på sin kanal på Youtube och enligt Business Insider har youtubestjärnans följarskara ökat extremt snabbt den senaste tiden.

Under de senaste fyra månaderna ska tillväxten ha ökat med hela 700 procent skriver tidningen och under fyra månader 2018 fick han fler prenumeranter än under hela 2017.

 

Utmanarna T-series fortsätter växa

Utmanarna T-series är ett film- och musikbolag vars framgångar kan till stora delar förklaras på grund av den digitala infrastrukturen. Youtube kom till Indien 2007 och  kring 2010 började T-series att lägga upp filmer på sin kanal. I dag finns det ungefär 460 miljoner nätanvändare i landet.

– Det är den största växande marknaden till och med i Asien, har Gautam Anand, chef för Youtube Asien sagt tidigare till Bloomberg.

T-series har i dag 81 704 997 prenumeranter och fortsätter att växa sig stark hos den indiska befolkningen. Men ännu har de inte lyckats peta ner Pewdiepie från tronen.

Uppgörelsen ”Pewdiepie vs T-series” går fortfarande att följa live på Youtube.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.