Pewdiepies nya beslut – avtalet med Youtube

Pewdiepie i nytt avtal med Youtube
Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har skrivit på för ett specialavtal med Youtube.
Foto: JAMES SHAW/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Felix Kjellberg kallar Youtube för sitt hem det senaste decenniet.
Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN

Svenska Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har skrivit på för ett specialavtal med Youtube, där han nu kommer livestreama sändningar.

Pewdiepie är med sina 104 miljoner följare det största Youtube-kontot i världen.

– Youtube har varit mitt hem i över ett decennium nu, säger Felix Kjellberg i ett uttalande, skriver Variety.

Med 104 miljoner följare och 25 miljarder streams på sina videos är svenska Felix Kjellberg och hans Youtubekonto ”Pewdiepie” överlägset störst i världen.

Nu väljer spel-youtubern att ingå ett partnerskap med Youtube, och börja livestreama på sajten, skriver den amerikanska sajten Variety.

Svenskens specialavtal med Youtube är sajtens första, när de försöker konkurrera med streamingsajten Twitch, som ägs av Amazon.

Pewdiepie i nytt avtal med Youtube

I ett uttalande säger Pewdiepie att Youtube har varit hans andra hem i över tio år.

– Youtube har varit mitt hem i över ett decennium nu och livestreaming känns som en naturlig vidaregång när jag fortsätter leta efter nya sätt att skapa innehåll och interagera med fans världen över. Livestreaming är något jag fokuserar mycket på under 2020 och framåt, så att kunna ingå ett partnerskap med Youtube och gå i bräschen med nya funktioner är speciellt och spännande för framtiden, säger Felix Kjellberg.

Svensken och Youtube har inte haft en okomplicerad relation dock. 2017 sade de upp samarbeten med Kjellberg efter att han laddat upp videos med antisemitiska budskap – någon Pewdiepie bad om ursäkt för och kallade ”ett skämt som gått för långt”.

Anis Don Deminas nya lägenhet:

Anis Don Deminas upptäckt efter miljonköpet: ”Panik”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.