Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pewdiepies fans till undsättning - hackade 50 000 skrivare

Foto: JAMES SHAW / STELLA PICTURES / PHOTOSHOT B5327

Youtube-stjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg har sedan länge suttit ensam på tronen som världens största youtuber. 

Ett indiskt skivbolag hotar nu att peta ner svensken från förstaplatsen.

Nu har hans fans gått till motattack – och hackat 50 000 skrivare världen över. 

Under veckan ska flera skrivare världen över spottat ur sig en förvånande hälsning enligt SVT.

Uppmaningen om att gå in och prenumerera på Felik "Pewdiepie" Kjelbergs Youtube konto följdes av en uppmaning att avfölja konkurrenten T-series. 

"Pewdiepie behöver din hjälp med att slå T-series", står det i dokumentet enligt NBC. 

Hackade 50 000 skrivare 

Twitterkontot @TheHackerGiraffe har tagit på sig attacken och personen bakom kontot säger sig ha hackat 50 000 skrivare för att nå ut med sitt budskap. 

Efter att meddelandet postats på flera personers sociala medier världen över har twittraren själv gått ut och uppmanat alla att uppdatera inställningarna på sina skrivare. 

"Det är faktiskt väldigt läskigt", skriver personen bakom kontot på Twitter. 

https://twitter.com/HackerGiraffe/status/1068498480174370816

 

Detta för att de inte ska kunna bli hackade igen. 

Köpte en reklamplats på Times Square för 1 miljon dollar

Med betydligt fler fans än vad Sverige har befolkning betvivlar ingen att Pewdiepie är älskad av många. Flera av hans följare har köpt stora annonser för att marknadsföra sin idol. Nu har ett av hans fans, youtubern Justin Roberts, köpt en reklamplats åt förebilden på Times Square i New York – för motsvarande 9,8 miljoner kronor. 

Justin Roberts filmade själv hela processen – från att han fick idén till att reklamen gjorde premiär och la upp videon på sin Youtube-kanal

Reklam för Pewdiepie på den största reklamplatsen på Times Square i New York.

Reklamskylten är den mest kända reklamplatsen på hela Times Square och tusentals företag tävlar om att få köpa en plats på den så kallade billboard:en. 

Budskapet "Behåll Pewdiepie som nummer ett på Youtube" kommer nu visas på skylten under det välkända nyårsfirandet på Times Square enligt Dextro

Allt för att slå det indiska youtube-kontot T-series som precis som Pewdiepie har 72 miljoner följare och ligger mindre än 100 000 prenumeranter bakom svensken.