Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pewdiepie petades från Youtube-tronen

Felix "Pewdiepie" Kjellberg har petats från att vara det största kontot på Youtube.Foto: JAMES SHAW/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Indiska kontot T-series är nu störst på sajten.
Men nu har spelkanalen petats från tronen – av indiska skivbolaget T-series.Foto: Skärmdump Youtube

Under lång tid har svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg haft det absolut största kontot på Youtube.

Under torsdagen petades det svenska Youtube-fenomenet från tronen av indiska skivbolaget T-series.

Men senare under kvällen lyckades Pewdiepie ta ledningen igen.

Svenska Felix Kjellberg är mer känd som Pewdiepie – den kanal som har haft absolut flest följare på hela Youtube.

Men under onsdagen blev Pewdiepie omkörd av indiska skivbolaget och Bollywoodjätten T-series, och petades ner till andraplatsen. Men under kvällen bytte de två plats igen, och svensken var återigen störst på Youtube.

Under flera månader har det pågått en kamp mellan den ensamma svensken och skivbolagets kanal – något som också kommit att trissa upp båda kanalernas följarantal rejält. I en livesändning på Youtube har alla intresserade kunnat följa båda kanalernas följarantal i realtid, och se hur gapet mellan dem minskat.

Sedan 2013 har Felix Kjellbergs kanal haft absolut flest följare på Youtube – detta trots att han konkurrerat mot några av världens största tv-program och kändisar. 

 

 

Pewdiepies fans kamp – samlade in 10 miljoner

Pewdiepies fans har gjort allt för att han ska få fortsätta vara störst på Youtube. Bland annat har de tillsammans samlat in en miljon dollar – närmare tio miljoner kronor – för att köpa en reklamplats på Times square i New York.

"Håll kvar Pewdiepie som nummer ett på Youtube" stod det i det reklambudskap som fansen hade skramlat ihop till.

Många av Pewdiepies fans vill se honom fortsätta regera på Youtube-tronen också för att den största kanalen fortfarande ska vara fristående, och inte ägas av ett stort bolag.

Tidigare i vinter gick T-series vid ett tillfälle om Pewdiepie, men den svenske youtubern passerade igen kort senare. Under natten till torsdagen blev T-series den nye ledaren på Youtube och vid skrivande stund har Pewdiepie 90 492 668 följare och T-series 90 526 451 .

Pewdiepie har tidigare varit i blåsväder. Han har bland annat anklagats för rasism.  

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.