Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pewdiepie ber om ursäkt efter skämtet

Efter det grova judeskämtet och de tappade affärsinkomsterna - nu pudlar Youtubern Pewdiepie igen.
Den svenske Youtubestjärnan Felis "Pewdiepie" Kjellberg har fått massiv kritik efter ett antisemitiskt skämt i en av sina Youtubefilmer.Foto: Matt Sayles / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter det grova judeskämtet och de tappade affärsinkomsterna - nu pudlar Youtubern Pewdiepie igen.

– Jag är ledsen för orden jag använde eftersom människor tog illa vid sig. Det här skämtet slog fel, säger han i en ny video som han lagt ut.

Den svenske Youtubestjärnan Felis "Pewdiepie" Kjellberg har fått massiv kritik efter ett antisemitiskt skämt i en av sina Youtubefilmer.

Efter att tidningen Wall Street Journal nyligen gick igenom hans klipp sedan ungefär ett halvår tillbaka - och hittat antisemitiska referenser eller nazistsymboler i nio av dem - valde Disneys dotterbolag, som driver ett nätverk för videor på nätet, att bryta med stjärnan.

 

LÄS MER: lska efter Pewdiepies antisemitiska skämt

 

Sedan valde även Youtube att bryta med honom.

Pewdiepie har redan bett om ursäkt för sitt skämt - men nu väljer han att göra det igen.

I en video som laddades upp i torsdags, förklarar han hur han ser på det misslyckade skämtet.

– Jag har en starkt övertygelse om att man kan skämta om allting, men jag tror också att det finns ett bra sätt och en inte så bra väg att skämta om saker, förklarar han.

Men han väljer också att gå till attack mot massmedier och inte minst tidningen Wall Street Journal som han anser ryckt saker ur sina sammanhang och valt att beskriva honom som en "nazist". Han kallar det för ett "karaktärsmord".

Pewdiepie: "Vi är ett hot"

Pewdiepie menar att traditionell media betraktar honom och andra Youtubers som ett hot eftersom de lyckats nå ut till många följare på sociala medier, ibland på bekostnad av de traditionella medierna.

– Gammelmedia gillar inte oss internet-fenomen eftersom vi utgör ett hot, säger han.

I det aktuella skämtet lade Pewdiepie ut ett videoklipp där han provar en ny typ av tjänst och betalar två män i Indien för att dansa i djungeln och leverera ett budskap som han väljer själv. När han klickar på videon visar de dansande männen en skylt med texten "död åt alla judar" och börjar skratta.

 

LÄS MER: Pewdiepies försvar efter hårda kritiken

 

Tittarna får se hur Pewdiepie håller handen för munnen innan han ber om ursäkt:

– Jag är ledsen, trodde inte att de skulle göra detta. Jag känner mig delvis ansvarig för detta, säger han i videon.

– Jag mår inte bra. Jag är inte stolt över detta. Jag är inte antisemit, så tro inte det om mig, fortsätter han.

Efter klippet spred sig kritiken snabbt på sociala medier.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.