Petter berättar om sin jobbiga diagnos

Petter
Foto: Ylwa Yngvesson
Petter
Foto: Stefan Forsell

I kvällens "Kändisbarnvakten" får barnen spendera en dag med Petter.

Så här reagerar de när han berättar om sin dyslexi.

– Jag kommer ha problem resten av livet, säger han.

I "Kändisbarnvakten", som sänds på Barnkanalen klockan 18.50 i kväll är det rapparen Petter Askergren som får vara barnvakt åt juryn, som består av Felix, Nell, Hanin och Julia.

I programmet lär Petter bland annat barnen att steka hamburgare, att simma i kallt vatten och vad det betyder att vara hiphoppare.

Dessutom berättar Petter för barnen om sin dyslexi.

– Jag har fortfarande problem med läs- och skrivsvårigheter. Det kommer jag ha resten av livet, så är det bara. Man måste man hålla i gång det hela tiden för annars är man inte på topp med det man håller på med, säger Petter i programmet.


LÄS ÄVEN: Petter berättar om sin dyslexi


Julia tycker synd om petter

Julia, som alltså är med som jury i programmet, reagerar starkt när hon får höra om Petters diagnos.

– När jag hörde att han har dyslexi och att han har svårt med att läsa och skriva då tänkte jag att det måste ha varit jobbigt, säger hon i programmet.

I programmet berättar Petter också hur han är när han umgås med barn.

– Jag har nog alltid försökt möta barn så som jag är. Jag tror att jag kanske inte uppfattas som så tillgjord, säger han.

Petter vågar inte heller spekulera i vad som är det värsta som kan hända.

– Men det är väl att de tycker att jag är helt värdelös och att jag inte alls är rolig att vara med. Men jag är som jag är så får de ta mig som jag är så får vi hoppas på att det funkar.

I programmet berättar Petter också hur det kom sig att han började läsa böcker.

– När jag var liten, i er ålder, avskydde jag att läsa. Jag tyckte det var fruktansvärt tråkigt. Men sen kom jag till en punkt i mitt liv där jag började hålla på med musik och för att kunna skriva texter på svenska var jag tvungen att lära mig fler ord, säger han i programmet och fortsätter:

– Då började jag titta i böcker. Helt plötsligt blev böcker intressant för mig, för att jag var tvungen att utveckla mitt språk och mina texter.


LÄS ÄVEN: Petters känslofyllda inlägg till sjukvården


Petter har tidigare berättat om sin dyslexi i bland annat tv-programmet "Så mycket bättre" från 2010. Bland annat berättade han att han kände sig mindre intelligent i skolan.

– Man bara satt där och svetten började komma och ångesten, säger Petter i "Så mycket bättre".


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.