Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Askergren: "Det har varit en mardröm"

Petter Askergren och hans hustru etter överklagar ett bygglov som beviljats för granntomten till parets hus i Åre.
Foto: Stefan Forsell

Petter Askergren har hamnat mitt i en grannfejd som han beskriver som "en mardröm".

Artisten överklagar nu grannens bygglov och uppger att han kommer att sälja sitt hus om inget förändras.

"Det är skämmande hur all denna dramatik har raserat vårt drömboende", skriver Petter i sitt överklagande till länsstyrelsen.

Peter Askergren och hans fru Michaela köpte huset med medföljande tomt i Åre 2005.

De skulle förverkliga sin dröm och började planera en framtid i Björnänge. Enligt Petter fick paret också ett löfte om att det inte fanns bygglov för tomten bredvid.

Året efter började vad Petter Askergren i sitt personliga brev till länsstyrelsen beskriver som "en mardröm". Grannen bredvid Petter hade då beviljats bygglov för att bygga en bostad - något som Petter med tydlighet vill stoppa.

"Skulle kunna skapa musik"

I Petter Askergrens överklagan till länsstyrelsen går det bland annat att läsa:

"Hade vi ens vetat om att det här skulle kunna ske hade vi aldrig köpt huset i Björnänge i första taget som vi för övrigt valde i stället för centrala Åre då vi omfamnade tanken av en traditionell jämtländsk bostad. Våra barn skulle få växa upp här, jag skulle kunna skapa musik från huset i Björnänge och vi skulle kunna använda Åre som vår bas och hemmaplan."

Han skriver vidare:

"Det är skämmande hur all denna dramatik har raserat vårt drömboende och jag blir inte längre förvånad när människor i landet kallar Åre för Sveriges Dubai."

"För framtiden"

Den kända artisten liknar även det som har hänt vid "utpressning" och skriver att grannen har försökt att sälja tomten till Petter och hans fru.

"Vi kommer sälja vårt hus samma dag som ni beviljar detta bygglov för då har vår framtid i Åre raserats då vi noga valde vårt drömhus för framtiden", skriver Petter Askergren i sin överklagan.

Han avslutar sedan sitt personliga brev med att konstatera att om grannen får möjligheten att bygga sitt planerade hus, så kommer "det bara att leda till elände".

Expressen.se har sökt Petter Askergren för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.