Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Petra Medes tunga sorg efter Lill-Babs

Petra Mede. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Petra Mede jobbade tillsammans med ”Lill-Babs” i ”Bonusfamiljen”. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Samma dag som den tredje säsongen av ”Bonusfamiljen” började spelas in, kom beskedet att en av skådespelarna hade gått bort - Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Nu berättar kollegan Petra Mede att de har haft en bild av Lill-Babs och ett levande ljus under hela inspelningen.

– Jag blir väldigt rörd nu. Hon är saknad, säger Petra Mede.

Petra Mede, 48, är en av årets programvärdar i ”Sommar i P1”. Vid presskonferensen sa programledaren att hon var hedrad över att ha blivit tillfrågad.

– Jag tycker det är bland de roligaste man kan göra. Jag är en live-missbrukare, jag vill inte förbanda! Nu gör man det mer sällan, det finns säkert en massa anledningar till det. Men personligen så tycker jag att en del av sporten att göra det live. Vad som helst kan hända - jag kan bli glad, ledsen, berörd, läsa fel. Det tycker jag väldigt mycket om, säger hon.

Petra Mede sommarpratade första gången 2009, och har även vinterpratat 2013. 

– Den här gången tänkte jag gå in på min egen barndom, som troligtvis har en del gemensamt med andras. Det har aktualiserats genom ”Bonusfamiljen” som jag har spelat med i. Där är det mycket barn med, allt från ett till 18 år gamla. Ibland hamnar de i kläm, har det bra och dåligt, säger hon och fortsätter:

– Barndomen är en väldigt avgörande tid för alla människor. Jag hade en idyllisk barndom med mycket glädjeämnen. Men också svårigheter, som det ju är när en människa ska formas. Barn är mer utsatta än andra.

 

LÄS MER: Här är alla sommarpratare 2018 

 

Lill-Babs saknas av kollegerna i ”Bonusfamiljen”

I de två första säsongerna av SVT-serien ”Bonusfamiljen” spelade den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson rollen som Gugge. Samma dag som den tredje säsongen av ”Bonusfamiljen” började spelas in, fick kollegerna det chockande beskedet att Lill-Babs hade gått bort.

Petra Mede, som spelar Katja i ”Bonusfamiljen”, berättar hur man har hedrat minnet av Lill-Babs.

– Vi har hela säsongen haft en bild på Lill-Babs och ett levande ljus stående. Jag blir väldigt rörd nu. Hon är saknad, säger Petra Mede och fortsätter:

– Det blev så konkret för oss att hon inte satt i sminkstolen längre. Det är en sak att höra det, men när personen inte dyker upp känns det väldigt påtagligt.

 

LÄS MER: Sorgen bland kollegerna under inspelningen av ”Bonusfamiljen” 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!