Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petra Medes svåra tid: Vårdades på sjukhus

Petra Mede om att drabbas av corona: ”Kände att det är en dödlig sjukdom”
Petra Mede blev inlagd på sjukhus.
Foto: SVEN LINDWALL

Petra Mede tvingades lämna tv-serien ”Bonusfamiljen” efter att ha insjuknat i covid-19.

När hon nu är tillbaka i tv som programledare för ”Let's dance” berättar hon om den tuffa tiden – och att hon behövde vårdas på sjukhus.

– Jag kände att det här är en potentiellt dödlig sjukdom. Det blev väldigt klart för mig. 

När TV4-programmet ”Let's dance” snart är tillbaka med sin 16:e säsong är det med David Lindgren, 38, och Petra Mede, 51, som nya programledare efter David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

För Petra Mede kommer uppdraget efter en speciell tid, där hon i slutet av förra året tvingades hoppa av den fjärde säsongen av SVT:s populära serie ”Bonusfamiljen”.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av ”Bonusfamiljen”, sa hon då i ett pressmeddelande.

Inför ”Let's dance”-premiären berättar nu programledaren mer om insjuknandet.

– Jag brukar inte prata så mycket i detalj, men jag var ganska illa däran. 

Petra Mede tvingades hoppa av ”Bonusfamiljen” på grund av corona, men nu tillbaka med ”Let's dance”.
Foto: OLLE SPORRONG

”Det här var på allvar”

Petra Mede beskriver hur allt fokus hamnade på just hälsan när det var som värst.

– Det finns naturligtvis de som blir mycket mycket sjukare, men jag var på sjukhus och blev varse att det här var på allvar. Och då vill man ju bara bli frisk. Sen när man blir frisk så vill man andra saker, så det är klart det är jättetråkigt att missa ”Bonusfamiljen”. Men hälsan gick ju först, det blev ju så tydligt.

Under tiden på sjukhus såg hon också svart på vitt vilken påverkan pandemin har på sjukvården.

– Jag fick ju verkligen en inblick när jag var på sjukhus vilket kaos det var. Och vilket hjältearbete som alla i vården gjorde. Det bara vällde in folk, det var ju helt galet. Och jag kände ju att det här är en potentiellt dödlig sjukdom. Det blev väldigt klar för mig, säger Petra Mede som också berättar att hon i dag lyckligtvis inte har några symtom kvar.

Petra Mede bildar ny programledarduo tillsammans med David Lindgren.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

David Lindgrens hyllning till Petra Mede

I stället kan både hon och David Lindgren, som också ställt in många jobb under det gångna året nu fokusera på det nya programledaruppdraget i ”Let's dance”.

– När jag fick frågan blev jag superglad. Dels för att jag har längtat tillbaka till tv så mycket, jag trivs i det formatet. Och för att det kändes som att det inte heller kommer att ställas in. Jag hade något att se fram emot. Allting hade försvunnit och så kom det här bara som en skänk från ovan, säger David Lindgren, som också hyllar Petra Mede som kollega:

– Sen när jag hörde att Petra var den andra så blev jag så glad. Jag har så mycket att lära. Jag är som en svamp.

Petra Medes skada som förändrade hennes liv:

Petra Medes skada som förändrade hennes liv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.