Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Petra Medes oro – efter Biancas ord i ”Helt sjukt”

Bianca Ingrosso om hatet på sociala medier.
Bianca Ingrosso i ”Helt sjukt”. Foto: TV4
Petra Mede blir märkbart illa berörd av Bianca Ingrossos berättelse om hur hon redan som sjuåring mådde dåligt över sin kropp. Foto: TV4
Bianca Ingrosso. Foto: TV4

Bianca Ingrosso har kämpat länge med sin bulimi, och varit sjuk med ätstörningen sen hon var tonåring.

Men i ”Helt sjukt” berättar profilen att hon redan som sjuåring mådde dåligt över sin kropp – något som får programledaren Petra Mede att bli bestört.

– Jag får ont i magen, jag har en dotter som snart är sju år. Det känns helt overkligt, säger Petra Mede i programmet.

”Wahlgrens värld”-profilen Bianca Ingrosso, 24, har länge varit öppen med sin kamp mot bulimi, och är öppen med att hon är sjuk med ätstörningen.

I TV4-programmet ”Helt sjukt” berättar Ingrosso mer om sjukdomen, och hur det kommer sig att hon blev sjuk.

Men tv-profilen konstaterar också att hon mådde dåligt över sin kropp redan som barn, långt innan hon började kräkas upp mat.

Det var när Bianca Ingrosso var med familjen i Thailand som sjuåring som kroppskomplexen först såg dagens ljus.

– Jag var sju år, vi var i Thailand hela familjen, och skulle plåta en familjesemester för en familjetidning. Jag skulle sätta på mig en bikini på stranden med mamma. edan då kommer jag ihåg att jag grät, och absolut inte ville. Jag höll in magen och ville liksom vara på mammas rygg bakom henne, för att täcka min kropp när vi plåtade redan då, berättar Bianca Ingrosso.

Petra Mede: ”Jag får ont i magen”

Beskedet om hennes unga ålder får programledaren Petra Mede att se alldeles bestört ut, och dra paralleller till sin egen dotter.

– När du var sju år gammal? Jag får ont i magen, jag har en dotter som snart är sju år. Det känns helt overkligt. Varför tror du att du som sjuåring hade en sådan besatthet av din kropp, undrar Petra Mede oroat.

Bianca Ingrosso konstaterar att kommentarer kring kropp och utseende var vanligt bland vuxna i hennes omgivning, och gjorde henne medveten om sitt eget utseende.

– Jag tror att det var för att det var många i min närhet som påpekade sina utseenden när de gick förbi en spegel. Det var ett stående skämt med ”aja baja, inte en macka till”.

Expressen har sökt Bianca Ingrosso för en kommentar.

”Helt sjukt” visar torsdagar 21.00 på TV4.