Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petra Mede lämnar ”Bonusfamiljen”

Petra Mede lämnar ”Bonusfamiljen”
Petra Mede lämnar SVT:s ”Bonusfamiljen”.
Petra Mede berättar i ett pressmeddelande att hon drabbats av covid-19.
Foto: OLLE SPORRONG

Petra Mede kommer inte medverka i den fjärde säsongen av SVT:s succéserie ”Bonusfamiljen” på grund av coronapandemin.

Det meddelar kanalen i ett pressmeddelande.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemi, säger Petra Mede i pressmeddelandet.

I november förra året kunde Expressen avslöja att det blir en fjärde säsong av ”Bonusfamiljen” då SVT beställt ytterliga åtta avsnitt av den populära serien.

”Bonusfamiljens oerhörda genomslag och den stora kärlek serien får motta från publiken är så klart avgörande för vårt beslut att beställa en fjärde säsong. Huvudförfattarna har skapat roliga, fina karaktärer som många kan relatera till och serien når därför ut till hela familjer”, skrev Anna Croneman, programchef för SVT Drama, i ett mejl till Expressen då.

Nu meddelar SVT i ett pressmeddelande att Petra Mede, som spelar karaktären Katja, inte kommer medverka i den fjärde säsongen.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av ”Bonusfamiljen”, säger Petra Mede i pressmeddelandet.

Hon fortsätter:

– Jag vill passa på att tacka för de här fantastiska åren med ”Bonusfamiljen”. Det har varit bland det roligaste jag har gjort och jag kan bara hoppas att få vara med om nåt lika kul igen. Jag önskar hela produktionen ett stort lycka till.

Ska meddela vem som ersätter

Anna Croneman, programchef SVT Drama, menar att de är ledsna över att Petra Mede har blivit sjuk och att det viktigaste är att hon blir frisk så snart som möjligt.

Vidare säger Anna Croneman i pressmeddelandet att de under fredagen kommer att meddela vem som ersätter Petra Mede i den fjärde säsongen.

– Inspelningen fortsätter som planerat och under morgondagen kommer vi att meddela vem som ersätter henne i rollen som Katja i säsong fyra.

”Bonusfamiljen” hade premiär 2017 och blev omedelbart en succé hemma i tv-sofforna. Felix Herngren, Moa Herngren, Clara Herngren och Calle Marthin har skapat serien. Den fjärde säsongen är Moa Herngren och Ditta Bongenhielm huvudförfattare. Clara Herngren kommer även att vara involverad i manusprocessen.

Efter bondens sjukdom – nytt chockbesked

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.