Petra Mede bekräftar – lämnar SVT för TV4

Petra Mede
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Petra Mede bekräftar att hon lämnar SVT för att bli programledare hos konkurrenten TV4. 

–  Jag ser med glädje fram emot denna vår och samarbetet med TV4, säger hon i ett pressmeddelande. 

Nu bekräftar Petra Mede att hon lämnar SVT för att istället leda TV4:s nya storsatsning, som ska vara kanalens motsvarighet till "Mästarnas mästare" – fast för artister, uppgifter som Aftonbladet var först med att rapportera. 

– Jag har fått den stora äran att leda TV4:s musikunderhållning ”Stjärnornas stjärna” på lördagar nu i vår. Artister kommer att tävla i olika genrer, genrer som de kanske inte är helt bekväma med alla gånger. Men vi har möjlighet att ge vår dom, säger den populära programledaren i ett klipp på tv-kanalens Facebook-konto.

Foto: ALEX LJUNGDAHL

TV4: Storslagen lördagsunderhållning

TV4 beskriver den nya satsningen som storslagen lördagsunderhållning där tittarna kan förvänta sig musikunderhållning på högsta nivå i det direktsända programmet. 

– Det är otroligt roligt att vi lyckats värva Petra till TV4 och att hon kommer att bidra stort till våra högt satta mål om att leverera underhållning i världsklass till tv-tittarna, säger Åsa Sjöberg, Innehållsdirektör, TV4, Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Petra Mede om bråket med Filip Hammar 

Även programledaren själv verkar vara eld och lågor över sitt nya programledarjobb. 

–  Jag ser med glädje fram emot denna vår och samarbetet med TV4. Stjärnornas stjärna, det är inte bara mitt smeknamn utan även namnet på det fantastiska program jag fått äran att leda, säger Petra Mede.

Kommer i vår

"Stjärnornas stjärna", som ännu inte fått något sändningsdatum i tablån, är planerat att sändas under våren 2018. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska programmet ha premiär 17 mars och under säsongen gästas av bland andra Tommy Nilsson, Wiktoria Johansson, Linda Pira och Ola Salo. 

Petra Mede har tidigare haft prestigefyllda uppdrag inom SVT. År 2013 och 2016 var hon programledare för Eurovision song contest och 2013 var hon även kanalens julvärd. 

LÄS OCKSÅ: Petra Mede: "Klart mamman ska vara hemma mest" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.