Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petra Marklunds viktiga ord till ”Idol”-Jacqline

Kishtis tårar efter Jacqlines framträdande
Jacqline Mossberg Mounkassa under en av fredagsfinalerna i ”Idol”.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA
Förra veckan sjöng hon duett med Petra Marklund.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA
För Expressen berättar Jacqline Mossberg Mounkassa också om hur hon släppte en låt i våras – men att lanseringsdagen inte alls gick som planerat.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Jacqline Mossberg Mounkassa har hyllats av juryn i fredagsfinal efter fredagsfinal i ”Idol”.

Förra veckan fick hon sjunga duett med Petra Marklund, som kom med viktiga råd inför fortsättningen:

– Nu så blev jag påmind om att jag ska säga vad jag tycker och verkligen hålla fast vid min vision. 

23-åriga Jacqline Mossberg Mounkassa är en av de som tävlat i fredagens direktsändningar av ”Idol”, som nu börjar gå in på slutspurten.

Att pulsen börjar höjas märktes inte minst förra veckan när kända artister som Peter Jöback och Lisa Ekdahl kom dit för att sjunga duetter med var sin tävlande.

Jacqline Mossberg Mounkassa sjöng med Petra Marklund och framförde ”Cry for You”, Marklunds låt från när hon gick under artistnamnet September.

– Det var häftigt. Hon är så talangfull och vi är så lika på våra sätt att tänka inför ett framträdande, båda är lite av perfektionister och vi gillar att liksom ha kontroll över allt som händer, och jag fick lära mig mycket av henne. Det var fantastiskt. 

Petra Marklunds viktiga ord

Marklund kom också med ett viktigt budskap:

– Jag har haft samma principer och så där inför grejer, men jag har tappat det lite utan tidigare var jag så och nu så blev jag påmind om att jag ska säga vad jag tycker och verkligen hålla fast vid min vision. Det var det jag tog med mig från henne. 

Jacqline Mossberg Mounkassa har redan innan ”Idol” gett ut musik i form av låten ”Do better”. 

Släppte låt – åkte in på sjukhus

Låten släpptes i våras – men själva lanseringsdagen blev dramatisk.

– Jag gjorde en reklamgrej och så råkade jag bli förgiftad. Och så åkte jag in till sjukhuset och så låg jag på sjukhuset när den skulle släppas. Den natten, och det var ju corona så ingen fick ju komma dit, annars så hade det ju varit helt okej. 

– Alltså det är inte så kul att ligga på sjukhus på sin lanseringsdag men så jag var helt själv och satt där och: ”Jaha”. Det var väldigt typiskt. Det är som att det är så mycket spänning som leder upp, och så blir det någonting helt annat. 

Hör Sunnys pappa skrika till Idol-juryn: ”Håll tyst!”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.