Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Petra lämnar SVT:s Allsång på Skansen

Petra Marklund lämnar rollen som programledare för "Allsång på Skansen". Foto: Mikael Sjöberg

SVT var redo att skriva kontrakt för nästa år.

Men under direktsändningen av säsongsavslutningen av "Allsång på Skansen" avslöjade Petra Marklund att hon hoppar av tv-jobbet.

Nu stöttas hon av kollegerna efter beslutet.

– Man blir ju väldigt manglad. Jag kan förstå det. Hon har gjort det jättebra i två somrar, säger Lena Philipsson.

Vem tycker du ska ersätta Petra Marklund i "Allsång på Skansen"?

Petra Marklund har under sommaren hela tiden vägrat kommentera sin framtid som allsångsledare.

Men under kvällens direktsändning av programmets säsongavslutning tog programledaren till orda och avslöjade sitt beslut.

I ett känslomässigt tal tackade hon sina arbetskamrater och tittarna. Sedan berättade Petra Marklund att hon lämnar programmet.

– All den glädje och kärlek jag fått från alla er, det har varit helt otroligt. Att titta på er, alla era leende och ögon. Det är en ynnest att jag fått vara med om det här, sa hon från scenen.

Petra Marklund avslutade med att berätta om känslorna inför att lämna programmet. Sedan framförde hon Kents låt "Musik non stop".

 

LÄS MER: SVT:s löfte till Petra om allsången

 

"Musiken för oss samman"

– Jag kommer minnas det här för resten av mitt liv. Musiken för oss samman, det tog mig hit. Jag är så lycklig över att få avsluta så också. Jag ska bjuda på en låt jag verkligen älskar. Den är till er, sa Petra från scenen.

Efter programmet förklarade hon sitt beslut för Expressen.

– Den enda anledningen är att jag vill satsa på min musikkarriär och mitt låtskrivande. Om jag ska göra en sommarturné nästa år så kan jag inte stå här varje vecka. Det är ett beslut som har vuxit fram. Det har varit väldigt känslosamt, säger hon.

Nu stöttas hon av sina kolleger, som menar att hon haft ett tufft jobb.

– Vi har inte hunnit prata om det, men jag kan bara föreställa mig vilket hästjobb det är att göra alla de här programmen. Jag har ju varit programledare för Melodifestivalen en gång och det är ju en bubbla, säger Lena Philipsson.

Samma sak säger Tommy Körberg.

– Jag tror att det är klokt. Det är en ganska aggressiv exponering av hennes person och jag tror inte att någon mår bra mentalhygieniskt av att vara i det rampljuset. Var sak har sin plats och jag tror att hon har grejer hon ska göra. Det stöttar jag helt och fullt, om det är hennes beslut. Jag tycker att det ska komma nya förmågor, det är väl inget fel i det. Jag önskar Petra all lycka till, säger sångaren efter säsongsfinalen.

 

LÄS MER: Tittarnas reaktioner på Petras avhopp

 

SVT hade öppnat för nytt kontrakt

Petra Marklunds avhopp kommer trots att SVT sagt att de varit redo att skriva ett kontrakt för nästa år med programledaren.

– Petras fortsättning avgör hon själv efter avslutad säsong. Jag tycker hon är grymt bra och har påskrivbart avtal klart för 2016 klart på en kvart, sa Thomas Hall, nöjeschef på SVT, tidigare.

Han kommenterade då de vikande tittarsiffrorna så här:

– Allsången har haft ett bra år och mig veterligen har tittarandelen varit bra även om totalsiffran sjunkit något sista tiden. Dock är vi inte i ratingbranschen utan det viktiga är bra innehåll vilket vi verkligen bjudit på.

Programmets projektledare, Per Rådelius, tycker att det är synd att Petra Marklund valt att lämna programmet.

– Jag tycker att det är ledsamt. Det är jätteledsamt för vi har haft två riktigt bra år tillsammans. Hon är en underbar människa och en underbar artist och vi har haft det så roligt tillsammans. Det blir känslosamt, samtidigt som jag har den fullaste respekten för hennes val. Hon har hela framtiden framför sig, säger han.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!