Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Settmans beslut – fullföljer skilsmässan

Anna Settman, Peter Settman Foto: SUVAD MRKONJIC
Peter Settman Foto: OLLE SPORRONG
Peter Settman. Foto: OLLE SPORRONG

2006 gick han ner på knä och friade till sin kärlek. 

Nu har Peter Settman och Anna Settman gått skilda vägar.

Enligt Stockholms tingsrätt fullföljdes skilsmässan under torsdagen.

Peter Settman, 49, och Anna Settman, 47, är två verkliga tungviktare inom mediebranschen. I september 2018 skickade de in en ansökan om skilsmässa till Stockholms tingsrätt som nu, efter sex månaders betänketid, har gått igenom.

Skilsmässan sker 12 år efter att Peter Settman gick ner på knä och friade. Tillsammans har paret två barn. 

När skilsmässohandlingarna inkom i höstas skrev Peter Settman i ett sms till Expressen att han bekräftade separationen.

”Jag kan bekräfta att vi valt att gå skilda vägar helt i samförstånd”, skrev han.

Framgångsrika karriärer

Peter Settman är främst känd som programledare och blev utsedd till Sveriges bästa programledare vid Kristallengalan 2008. Han slog igenom med ”Ronny och Ragge” och har lett några av Sveriges största program, som "Idrottsgalan", "Melodifestivalen" och "Så ska det låta".

Anna Settman arbetade mellan 1993-2012 på Aftonbladet i olika ledande befattningar, de senaste åren som vd. I dag är hon grundare, vd och partner för riskkapitalbolaget The Springfield Project. 

I juni 2016 blev det känt att Peter Settman efter många år på SVT skulle gå över till TV4 för programmet ”Hur svårt kan det va”. 

– Det kändes väldigt roligt, ett bra erbjudande. Då landade det i att jag tackade ja. Plus att jag ville göra något nytt. Jag har ändå varit ganska länge på samma ställe, säger han.

God för miljoner

Han är också en framgångsrik entreprenör, och har bland annat drivit produktionsbolaget Baluba, som han sålde 2009. Försäljningen gav Peter Settman en vinst på 92 miljoner kronor. 

Peter Settman är förmögen. Bara i sina tre bolag har han sammanlagt ett eget kapital på drygt 76 miljoner kronor. Därtill kommer en sommarbostad i Värmdö, utanför Stockholm, som han och Anna Settman äger tillsammans.

Settman äger också exklusiva bilar och i garaget står både en Mercedes och en Porsche. 2017 hade han en fastställd förvärvsinkomst på 1 337 500 kronor. Anna Settman tjänade samma år 496 000 kronor. 

Äktenskapsförordet

I ett äktenskapsförord som båda har undertecknat framgår att all egendom ska betraktas som enskild egendom. 

”All den egendom som var och en av oss förvärvat före äktenskapet och därefter förvärvar, skall till såväl kapital som avkastning vara förvärvarens enskilda egendom, vari den andra maken ej äger giftorätt”. 

I äktenskapsförordet, som undertecknades den 9 mars 2018 och upphävde ett tidigare äktenskapsförord, står också att all egendom som någon av parterna hittills har ärvt eller fått, och allt de i framtiden kan komma att ärva eller få genom testamente och gåva, ska vara mottagarens enskilda egendom. Detsamma gäller avkastning av sådan egendom.