Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Settman – så skyddar han sina miljoner vid skilsmässan

Peter Settman. Foto: OLLE SPORRONG
Peter Settman och Anna Settman. Foto: SUVAD MRKONJIC
Peter Settman. Foto: OLLE SPORRONG

Peter Settman och Anna Settman gifte sig för elva år sedan. 

Nu har de beslutat att gå skilda vägar. 

Enligt äktenskapsförordet får Peter Settman behålla sin egen förmögenhet. 

Peter Settman, 49, och Anna Settman, 47 skiljer sig. I ansökan om skilsmässa som har inkommit till Stockholms tingsrätt framgår det att de vill ha sex månaders betänketid. 

De gifte sig 2007 och har två barn tillsammans. 

"Jag kan bekräfta att vi valt att gå skilda vägar helt i samförstånd", har Peter Settman skrivit till Expressen i ett sms. 

Både Peter Settman och Anna Settman har framgångsrika karriärer inom mediebranschen. 

Peter Settman är främst känd som programledare och blev utsedd till Sveriges bästa programledare vid Kristallengalan 2008. Han slog igenom med ”Ronny och Ragge” och har lett några av Sveriges största program, som "Idrottsgalan", "Melodifestivalen" och "Så ska det låta".

2016 gick Peter Settman efter många år på SVT över till TV4 för programmet "Hur svårt kan det va". 

 

 

Peter Settman god för flera miljoner 

Han är också en framgångsrik entreprenör, och har bland annat drivit produktionsbolaget Baluba, som han sålde 2009. Försäljningen gav Peter Settman en vinst på 92 miljoner kronor. 

Anna Settman är företagsledare och arbetade mellan 1993-2012 på Aftonbladet i olika ledande befattningar, de senaste åren som vd. Hon är också grundare till riskkapitalbolaget The Springfield Project. 

Peter Settman är förmögen. Bara i sina tre bolag har han sammanlagt ett eget kapital på drygt 76 miljoner kronor. Därtill kommer en sommarbostad i Värmdö, utanför Stockholm, som han och Anna Settman äger tillsammans.

Settman äger också exklusiva bilar och i garaget står både en Mercedes och en Porsche. 2017 hade han en fastställd förvärvsinkomst på 1 337 500 kronor. Anna Settman tjänade samma år 496 000 kronor. 

 

 

Båda får behålla sin egendom

I ett äktenskapsförord som båda har undertecknat framgår att all egendom ska betraktas som enskild egendom. 

”All den egendom som var och en av oss förvärvat före äktenskapet och därefter förvärvar, skall till såväl kapital som avkastning vara förvärvarens enskilda egendom, vari den andra maken ej äger giftorätt”. 

I äktenskapsförordet, som undertecknades den 9 mars i år och upphävde ett tidigare äktenskapsförord, står också att all egendom som någon av parterna hittills har ärvt eller fått, och allt de i framtiden kan komma att ärva eller få genom testamente och gåva, ska vara mottagarens enskilda egendom. Detsamma gäller avkastning av sådan egendom. 

Expressen har sökt Peter Settman och Anna Settman.