Peter Magnusson är tillbaka som kungen

Peter Magnusson som kungen.

Peter Magnusson gör comeback som kungen vid Humorgalan.

Det är bröllop som väntar - och kungen ska anordna en svensexa.

– Det kändes som ett bra tillfälle, säger Peter Magnusson.

På torsdag är det dags för Humorgalan i TV4. Eva Röse, Jenny Strömstedt och Peter Magnusson är programledare. Och det är första gången på över tio år som komikern är programledare.

– Det är ett fint sammanhang att vara med i, jag kände att det måste jag förstås göra. Det är ett hedersuppdrag. Eva Röse är ju veteran och Jenny Strömstedt är van vid att leda program, så jag får luta mig emot dem om jag blir osäker. Jag är ju lite ringrostig, säger Peter Magnusson.


LÄS MER: Carola framför sonens låt på Humorgalan.

"Ett bra tillfälle"

Utöver programledarrollen kommer även en sketch i form av honom som kungen visas. Sketchen handlar om prins Carl Philip och Sofia Hellqvists bröllop den 13 juni. Inför bröllopet ska kungen anordna en svensexa - och den skiljer sig ganska mycket från den planerade möhippan för Sofia Hellqvist.

Det är David Batra som regisserat sketchen.

– Det är roligt att skämta om aktuella företeelser. Kungen har jag gjort ganska mycket genom åren, det kändes som ett bra tillfälle att skoja med honom, säger Peter Magnusson.


"Kungen" gör comeback i rutan – spelad av Peter Magnusson.
Skådespelaren gör rollen som kungen under årets Humorgala som sänds i TV4.
Foto: Foto: Anna-Lena Mattsson
Sedan tidigare är det klart att Carola framför en låt skriven av sin son Amadeus under galan.
Foto: Stefan Söderström

LÄS MER: Strömstedt och Röse leder årets Humorgala.

Samir och Viktor medverkar

Karaktären är hämtad från tv-programmet "Hey Baberiba", som började sändas 2005. Senast Peter Magnusson som kungen gjorde besök på Humorgalan var runt två år sedan. Än har han inte tröttnat på att spela rollen.

– Förut gjorde vi ju program av det, men nu återkommer karaktären vart femte år. Det känns lagom, säger Peter Magnusson.

Förutom kungen medverkar andra kända ansikten i sketchen. Bland annat Samir Badran och Viktor Frisk. De ska försöka sjunga samtidigt som Robert Wells spelar piano.

Humorgalan sänds torsdag 20.00 i TV4.


Samir och Viktor medverkar i kungasketchen.
Foto: Sven Lindwall


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Humorgalan

■ Humorgalan – för varenda unge är ett samarbete mellan TV4 och Unicef. Målet är att få så många tittare som möjligt att bli världsföräldrar, och därmed hjälpa utsatta barn runtom i världen.

■ 2,5 miljoner barn i Sydafrika har förlorat en eller båda sina föräldrar i aids. Landet har den högsta andelen människor som är drabbade av hiv/aids i världen.

■ Unicef kämpar för att alla hiv-positiva mödrar ska få den vård de behöver, och att viruset inte ska överföras från mamma till barn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.