Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter LeMarcs hyllning till IVA-personalen: ”Räddar liv”

Peter LeMarc.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
”Min fru har legat nedsövd med respirator i fem dagar.”
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

När Peter LeMarc och frun Monika Asplén drabbades av covid-19 klarade sig artisten lindrigt undan. Men hustrun blev allvarligt sjuk.

Nu hyllar Peter LeMarc IVA-personalen på Norrtälje sjukhus.

– Min fru har legat nedsövd med respirator i fem dagar. Det har varit mycket kritiskt, säger han till Norrtelje tidning.

Det var för en dryg månad sedan som artisten Peter LeMarc och frun Monika Asplén blev sjuka.

I ett inlägg på Instagram berättar artisten om sjukdomstiden, som för honom själv inte blev mer än lite feber och hosta.

”MEN- för min hustru blev det värre. Hon fick hög feber och mycket svårt att andas, så för tolv dagar sedan blev det ambulans till SÖS”, skriver Peter LeMarc.

På grund av platsbrist på SÖS skickades hustrun vidare till IVA-avdelningen på Norrtälje sjukhus. Där låg hon nedsövd i fem dagar.

För Norrtelje tidning berättar Peter LeMarc att intubationen, som har skött andningen, nu har tagits bort och hyllar IVA-personalen på sjukhuset för deras arbete.

– Jag skriver till dig för att jag måste hylla IVA i Norrtälje. All personal har varit fantastisk. Tillmötesgående, förstående, omtänksam och bekräftande. Trots att de har fullt upp och sliter som djur. Jag saknar ord. Det betyder kolossalt mycket för mig som anhörig, säger han till tidningen.

Uppmaningen i inlägget

Artisten berättar även att han har pratat med sin fru och att även hon känner en stor tacksamhet för personalen på sjukhuset.

– Jag har pratat med min hustru och hon har nu flyttats till en vanlig vårdavdelning. Även hon är full av beundran över personalens slit och omsorg. Hon är oerhört tacksam. De räddar liv.

I intervjun med Norrtelje tidning passar artisten även på att rikta en känga mot de som inte följer restriktionerna.

– Tänk att det finns människor som är så fruktansvärt tanklösa, vårdslösa och dumma att de struntar i restriktionerna. Covid-19 är på riktigt. Håll avstånd samlas inte i grupper, bär ansiktsmask och res inte överhuvudtaget, säger Peter LeMarc.

Artistens arga inlägg om kändisarna som inte ville stödja cancerprojekt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.