Peter Jöbacks nya superprojekt

Foto: PONTUS HÖÖK
Peter Jöbacks show "Med hjärtat som insats - his greatest show” har premiär 20 september på Cirkus i höst.
Peter Jöback.
Foto: PONTUS HÖÖK
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Med hjärtat som insats - his greatest show” är titeln på Peter Jöbacks kommande show som har premiär på Cirkus i Stockholm i höst.

För Expressen berättar artisten om det lustfyllda projektet – och drömkarriären som skådespelare.

– Jag jobbar på det och är öppen för förslag, säger Peter Jöback.

Peter Jöback är aktuell med sin största egna show hittills – "Med hjärtat som insats - his greatest show” med premiär 20 september på Cirkus i Stockholm.  

Enligt Peter Jöback är den storslagna showen ett kreativt drömprojekt.

– Jag har funderat länge på vad jag har velat göra. Jag tycker om att bli äldre, jag har alltid gillat crooner-sångarna, mina idoler när jag var liten var Elvis och Sinatra, estradörerna. Jag har identifierat mig med dem, men alltid varit för ung, säger han.

"Med hjärtat som insats" skapas av Peter Jöback själv, Hans Marklund och Magnus Renfors. De har valt att kalla konceptet för "popteater". Peter Jöbacks skivlåtar skapar berättelsen om en entertainer, temat känns igen från artistens egen livshistoria.


LÄS MER: Vännerna bryter ihop efter Jöbacks hemska berättelse: ”Blev chockad” 


Peter Jöback beskriver showen som en spektakulär och färgstark resa. Dessutom blir det ett kärt återseende med Cirkus, en plats som känns som "hemma" för musikalstjärnan. Där har han spelat klassiska verk som "Kristina från Dufvemåla" och "Fantomen på Operan". 

– Vi ska skapa ett restaurangrum där föreställningen utspelar sig och publiken ingår i den miljön. Vi kommer använda oss av både klassisk teaterteknik och mer moderna filmade inslag, säger han.

Peter Jöback och hans team tillsätter nu ensemblen, varje person handplockas noga.

– Det ska vara starka karaktärer som ska tillföra mycket av sitt eget artisteri för att berätta historien om den här mannen som försöker finna svaren på de stora frågorna. Vi hoppas kunna hitta människor som kan bygga lite broar mellan genrer, säger han. 

Peter Jöback har tidigare sålt platina med sina skivor i Sverige. Parallellt med showen jobbar han dessutom med en ny popskiva, både gamla och nya låtar kommer vara med i "Med hjärtat som insats".


LÄS MER: Jöbacks tårar – efter övergreppen som barn 

Öppen för mer skådespelande

Peter Jöback har gjort internationell karriär som musikalstjärna på bland annat Royal Albert Hall i London och The Majestic Theatre på Broadway i New York. Just nu befinner sig artisten i New York där han är aktuell i 30-årsjubileumet av "Phantom of the Opera".

Till vardags lever Peter Jöback i Stockholm med maken Oscar Jöback och deras två barn. Enligt artisten ska det bli skönt att arbeta på hemmaplan framöver.

– Tidigare i mitt liv har jag rest mer. Men jag har ju mitt liv hemma nu. Det är min bas, säger han.


Peter Jöback har gjort internationell karriär som musikalstjärna.
Foto: /IBL / /IBL

Det finns ytterligare en dröm Peter Jöback skulle vilja uppfylla, han vill satsa på skådespeleri i större utsträckning.

– Jag försöker gå på castings och träffa producenter, för här i USA görs ju så mycket tv-serier. Just nu börjar de också öppna upp för lite mer internationella roller, så jag har slängt ut mitt namn lite och har en manager som pitchar mig, säger han.

Skulle du kunna tänka dig att vara med i exempelvis en amerikansk sitcom? 

– Nja, mera Netflix kanske - men om det skulle hända så är det mest en bonus. Men jag vill ju jättegärna filma hemma. Jag har gjort en serie som hette "Modus", en liten roll men det var väldigt kul. Jag fick väldigt fina reaktioner på det. Jag jobbar på det och är öppen för förslag. Det skulle vara en naturlig utveckling för mig. I Sverige handlar det nog mest om att någon ska våga använda mig, för man har kanske en stark bild av vem jag är. Jag tror att man fick se mig på ett lite annorlunda sätt i "Stjärnor på slottet", säger Peter Jöback.

Biljetterna till "Med hjärtat som insats - his greatest show” släpps den 27 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.