Peter Jöback gör Häxorna på hemmaplan för barnens skull

Peter Jöback gör ny musikalroll i Stockholm.
Foto: PONTUS HÖÖK
”Häxorna i Eastwick” från 1987.
Foto: FILMBOLAG WARNER

Peter Jöback gör ny stor musikalroll på scenen i Stockholm. 

I höst gör artisten huvudrollen i en ny uppsättning av ”Häxorna i Eastwick”.

– Ambitionen är att göra en produktion på internationell nivå som senare skulle kunna flytta utomlands, berättar Peter Jöback. 

Efter Braodway och West End – nu står Peter Jöback, 47, åter på musikalscenen i Stockholm.

I höst gör han huvudrollen i musikalversionen av ”Häxorna i Eastwick” tillsammans med bland annat Linda Olsson, Vanna Rosenberg och Kayo.

– Ambitionen är att göra en produktion på internationell nivå som senare skulle kunna flytta utomlands, berättar Peter Jöback. 


Internationellt samarbete

Filmen ”Häxorna i Eastwick” kom 1987 och i huvudrollerna syntes Michelle Pfeiffer, Cher och Susan Sarandon. Rollen som Daryl Van Horne, som Jöback nu ska göra, spelades i den i dag kultförklarade filmen av Jack Nicholson.

– Alla pratar om den här Daryl Van Horn som har köpt det stora Lennox House. Han är rik, han är snygg och ganska nonchalant men charmerar ändå alla – och sedan förför han de här tre häxorna. Men sedan visar det sig att han är lite mer djävul än människa, förklarar Peter Jöback sin roll.

Satsningen är ett internationellt samarbete med stjärnproducenten Cameron Mackintosh och Jöback berättar att det engelska teamet kommer att jobba med musikalen så att det blir som att ”utomlands kommer till Stockholm”. 

Peter Jöback är medproducent

Efter många år på internationella scener vill Jöback stanna i Sverige för familjens skull – och förutom att stå på scenen är Peter Jöback en av medproducenterna för musikalen.

– Jag bor ju här, jag har min familj här. Det har blivit så de sista åren att jag valt Sverige i och med att mina barn bor här i Sverige och det är inte så lätt att flytta på dem. Så jag utgår härifrån, säger Peter Jöback och tillägger:

– Å andra sidan finns det en ambition. Skulle denna gå bra skulle jag gärna hänga men några månader och spela någon annanstans om den flyttas.

”Häxorna i Eastwick” har premiär på Cirkus i Stockholm den 19 september. Den 25 mars släpps biljetterna.

Peter Jöback släppte även i höstas albumet ”Humanology” och i december avslutade han föreställningen ”Med hjärtat som insats” på Cirkus i Stockholm. Han har stått på scenen på Storan i Göteborg och i sommar framför han sin musik live för fansen under en turné genom landet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.