Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Quincy Jones berättar om starka känslorna till ”Lill-Babs”

Quincy Jones och Barbro "Lill-Babs" Svensson.Foto: DAVID SICA 1 / STELLA PICTURES
Malin Berghagen.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Peter Jöback.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Barbro ”Lill-Babs” Svensson.Foto: MIKAEL SJÖBERG
Barbro ”Lill-Babs” Svensson.Foto: IZABELLE NORDFJELL

Många artister sörjer Barbro ”Lill-Babs” Svensson efter hennes bortgång.

En av dem är Quincy Jones – jazzmusikern som var väldigt nära vän med ”Lill-Babs” och som tidigare berättat att det funnits tankar på ett kärleksförhållande.

”Mitt hjärta brister”, skrev Jones på Twitter, något som fick Malin Berghagen att sprida orden och svara med ett hjärta. 

Jazzmusikern Quincy Jones och ”Lill-Babs” lärde känna varandra på 50-talet. De blev väldigt nära vänner och Jones tillägnade bland annat låten "The midnight sun never sets" till ”Lill-Babs”.

På Twitter har jazzmusikern uttryckt sin sorg: 

”Mitt hjärta brister av att ha fått veta att vi har förlorat ännu en vacker själ. Lill-Babs spred alltid glädje, tog hand om min sorg och stod alltid för framtidstro i mitt liv. Du finns för alltid i mitt hjärta”. 

Under onsdagen och torsdagen sänder TV4 dokumentären ”Lill-Babs – Leva livet”, där bland annat Quincy Jones medverkar. 

Dokumentären är från förra året och i den beskriver Jones ”Lill-Babs” som en själsfrände och att det har funnits tankar på att inleda ett förhållande – men att de inte har velat äventyra vänskapen, skriver GP.  

”Lill-Babs” pratar också om sin relation med Quincy Jones och säger så här i dokumentären:

– Vi kallar inte varandra för Quincy och Barbro, jag är "Hazel" för honom och han är "George" för mig. Tänk att alla tror att det är någonting mellan oss! Han skojar ju alltid om att vi ska gifta oss, säger hon i dokumentären. 

Efter Quincy Jones twitterinlägg valde Malin Berghagen under onsdagskvällen att dela inlägget på sin Instagram, samtidigt som hon gjorde hjärtan under bilden.

https://www.instagram.com/p/BhKVwhRFQWO/?utm_source=ig_embed

En annan artist som sörjer ”Lill-Babs” är Peter Jöback, 46. Han har spenderat de senaste månaderna på Broadway i New York med föreställningen "Fantomen på Operan", men återvänder nu till Sverige. 

Jöback berättar hur han har varit nära vän med Lill-Babs i stora delar av sitt liv. De har stått på scenen tillsammans, bland annat för två år sedan när alla Abba-medlemmarna hade en privat fest på Berns. 

”Dig har jag känt sen jag var barn via dina fantastiska tjejer. Och du har varit så fin mot mig alla dess som showmamma och kollega. Sista åren har du varit så stöttande i det jag går igenom i livet", skriver han på Instagram. 

 

LÄS MER: Lill-Babs är död – blev 80 år 

https://www.instagram.com/p/BhHoNkjnVez/?hl=sv&taken-by=peterjoback

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.