Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Jihdes tårar i tv – bryter ihop i sändning

Här rörs Peter Jihde till tårar i sändningen
Ellinor Persson och Peter Jihdes känslosamma stund på Diabetesgalan. Foto: TV3
Ellinor Persson berättar om den svåra kampen med sonens diabetes.Foto: TV3
Ellinor Persson och Peter Jihde.Foto: TV3
Ellinor Persson.Foto: TV3

Det blev stundtals känslosamt på torsdagskvällens Diabetesgala. 

Programledaren Peter Jihde bröt ihop och rördes till tårar efter SVT-profilen Ellinor Perssons ord om kampen med sonen Jordan Sörboms diabetes typ 1.

– Jag brukar ofta säga det att vara diabetesförälder, eller i det här fallet diabetesmamma, det är den svåraste typen av diabetes, sa en tårögd Peter Jihde i direktsändning.

Diabetesgalan på Annexet i Globen i Stockholm hölls för tredje året i rad och programleddes av Peter Jihde, artisten Molly Sandén och Hollywoodfrun Isabel Adrian.

En av gästerna var SVT-profilen och tidigare ”På spåret”-vinnaren Ellinor Persson – som berättade om hur svårt det är som förälder med ett barn som har diabetes. Hennes son  Jordan Sörbom, 22, har levt med diabets typ 1 sedan tonåren och har flera gånger varit hamnat i riktigt kritiska situationer.

– Att ha en son som lever med döden 24/7, det är så fruktansvärt outhärdligt jobbigt. Därför är det så vitigt för mig. Den här kampen att hitta ett botemedel. För jag fixar inte faktiskt, berättade Ellinor Persson som blev märkbart berörd.

Och även programledaren Peter Jihde reagerade starkt. Han tappade orden, hulkade sig och grät i direktsändning efter Ellinor Perssons starka ord.

– Jag brukar ofta säga det att vara diabetesförälder, eller i det här fallet diabetesmamma, det är den svåraste typen av diabetes, sa sedan Peter Jihde efter att ha behövt hämta andan.

Har berättat öppet om kampen

Peter Jihde har tillsammans med Ellinor Persson och sonen Jordan Sörbom synts i TV3-programmet ”Toppar & dalar – en äventyrsresa” under hösten. I programmet vandrar de tillsammans med journalisten Artur Ringart och Paradise Hotel-profilen Fanny Lyckeke, som också har diabetes, genom de svenska fjällen. 

I programmet har Ellinor Persson även tidigare pratat om den svåra kampen med sonens diabetes. 

– Jag har ju känt att jag vill byta alla dagar i veckan. Det är min högsta önskan. Att det ska komma ner någon från universum och säga: ”Nu ska Jordan få din bukspottkörtel”, berättade hon tidigare i programmet

Peter Jihde om en tidig pension från tv-karriären

Peter Jihde om en tidig pension från tv-karriären

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.