Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Jihdes tårar efter orden – tvingas avbryta inspelningen

Det blir känslosamt i ”På gränsen med Peter Jihde”.
Foto: TV3
”Det var hemskt”, säger Peter Jihde i programmet.
Foto: TV3

Amerikanska Cheryls dotter tog livet av sig – och sorgen gjorde att Cheryl drevs till alkoholism och blev hemlös.

I tisdagens ”På gränsen med Peter Jihde” på TV3 bryter Peter Jihde ihop i tårar av Cheryls tragiska öde.

 – Cheryl har upplevt varje förälders mardröm. Även min, säger Peter Jihde.

I säsongsavslutningen av ”På gränsen med Peter Jihde” i TV3, träffar tv-profilen samhällets utstötta i USA. 

I Seattle råkar Peter Jihde på hemlösa Cheryl, tillsammans med organisationen Seattle's Union Gospel Mission, som vill hjälpa de utsatta i staden.

Cheryl öppnar upp om sitt förflutna för Jihde, och berättar att hon hamnade på gatan för att hon blev alkoholist efter sin dotters självmord.

– Efter att min flicka tog livet av sig så började jag dricka, bara för att få bli bekvämt avdomnad, så jag inte behövde känna det. Det var väldigt jobbigt. Det var åtta dagar efter att jag gav hennes barn tillbaka. Jag hade alla hennes barn, och hade sagt att när du känner dig redo så kom och hämta dem. Det var inte förrän nästan fem år senare som hon ville ha dem tillbaka. Åtta dagar senare tog hon livet av sig, berättar Cheryl för den svenska programledaren i programmet

Peter Jihdes tårar i sändning

Cheryls barnbarn blev omhändertagna, och hon kände sig skyldig för att dottern tagit livet av sig.

– Det dödade mig. Jag var arg, för jag lade skulden på mig själv i flera år.

Den ärliga livsberättelsen får Peter Jihde att bryta ihop i tårar i programmet. Efter Cheryls ord går programledaren bort från kamerorna, och tröstas av en man från välgörenhetsorganisationen.

– Hon har gått igenom mycket smärta. Det finns ingen macka eller något som kan reparera det åt henne, men vi finns här för henne. Hon måste ta beslutet, säger han till Peter Jihde, som torkar sina tårar.

Peter Jihde förklarar att Cheryl upplevt hans största mardröm som förälder, och påverkade honom mycket.

– Det var hemskt. Hennes ögon utstrålade sådan enorm sorg. Det gjorde ont i mig bara att se in i dem. Cheryl har upplevt varje förälders mardröm. Även min. Av alla människor jag mötte under våra veckor i USA var Cheryls öde det som påverkade mig mest.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.