Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Jihdes relation med Tilde de Paula

Peter Jihde tycker om Tilde de Paula Eby - som vänner. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Tilde de Paula Eby. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Peter Jihde och Tilde de Paula Eby jobbar tajt tillsammans i TV4:s "Nyhetsmorgon" - något som har startat rykten om att de skulle vara mer än vänner.

I podcasten "Nemo möter en vän" berättar Jihde om sin privata relation till kollegan.

– Vi tycker otroligt bra om varandra som kompisar och som kolleger, säger Peter Jihde i podcasten.

TV4-programledarna Peter Jihde och Tilde de Paula Eby är goda vänner, och jobbar tillsammans i "Nyhetsmorgon". Men kollegernas fina arbetsrelation har gjort att många tittare har börjat undra om det finns något mer än vänskap mellan de två tv-profilerna.

I Nemo Hedéns podcast "Nemo möter en vän" förklarar Peter Jihde att han och Tilde de Paula Eby tar ryktena med en axelryckning.

– Vi kan garva åt det, för jag är så trygg i min relation, och Tilde är så trygg i sin relation. Vi tycker otroligt bra om varandra som kompisar och som kolleger, säger Peter Jihde i "Nemo möter en vän".

LÄS MER: Peter Jihde nära att falla ihop i sändning

 

Peter Jihde om relationen med Tilde de Paula Eby

 

LÄS MER: Peter Jihde nära att dö – räddades av hustrun

 

Han konstaterar att han och Tilde de Paula Eby jobbar bra tillsammans, och trivs ihop - något som är viktigt för att kunna göra live-tv.

 – Vi jobbar ju väldigt bra tillsammans också. Det handlar mycket om trygghet i en sådan roll där man flyger fyra timmar live utan några hängslen och livremmar. Så hon är ju mina hängslen och livremmar, och jag är tvärtom, säger Peter Jihde i podcasten.

Peter Jihde hyllar vännen, och säger att han skulle kunna dö för henne - men att de inte har någon form av romantisk relation överhuvudtaget.

– Tilde och jag är superbra polare, jag skulle liksom gå i döden för henne rent arbetsmässigt och kompismässigt men, där är vi, säger Peter Jihde i "Nemo möter en vän".