Jihdes ilska – upptäckte drönare i trädgården

Publicerad

Peter Jihde var rasande i dagens "Nyhetsmorgon".

Anledningen var en obehaglig upptäckt under tisdagskvällen – då en drönare cirkulerade över hans trädgård.

– Den här historien känns väldigt otrevlig, instämde programledarkollegan Tilde de Paula Eby.

I dagens "Nyhetsmorgon" på TV4 berättade en skärrad Peter Jihde om gårdagens händelse – som han beskriver som "uppseendeväckande och obehaglig". Han satt hemma under kvällen när han plötsligt fick en varning från sin granne.

– Helt plötsligt kröp en av mina grannar ut från vänstra häcken och sa ”Peter, Peter, det hänger en drönare utanför din tomt”, säger Peter Jihde.

 

LÄS MER: Peter Jihde visar upp stora förändringen 

Drönare svävade över tomten

Han berättar att han sedan gick ut från altanen och mycket riktigt såg en drönare sväva ovanför hans egen trädgård. Efter en liten stund hittade han drönarens ägare – och gick till konfrontation.

– Jag gick ut på busshållplatsen, hittade fotografen och frågade ”vad gör ni?”. "Jag vill inte svara”, sa han.

Peter Jihde var inte helt nöjd med drönarförarens svar.

– Jag sa ”men får din drönare vara på min tomt?”. Svaret var ”luften är fri”.

TV4-profilen fick medhåll av sin programledarkollega Tilde de Paula Eby.

– Den här historien, framför allt ”luften är fri”, känns väldigt otrevligt. Då känner man att det är något misstänkt de håller på med, säger hon i programmet.

 

LÄS MER: Tilde de Paula Eby om relationen med Jihde 

 

Programledarduon jobbar tätt tillsammans i TV4:s "Nyhetsmorgon", och radarparet Tilde de Paula Eby och Peter Jihdes nära relation har fått flera tittare att undra om de är tillsammans.

– Jag har sett det någon gång på sociala medier "gud vad ni är gulliga, är det en flört på gång?", men det är klart det inte är. Herregud, det räcker med att vi sänder ihop fyra timmar om dagen tycker jag, har Tilde de Paula Eby berättat för Hänt som svar på tv-publikens frågor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag