Peter Jihde. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNPeter Jihde. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Peter Jihde.  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Peter Jihde. Foto: /IBL / /IBLPeter Jihde. Foto: /IBL / /IBL
Peter Jihde.  Foto: /IBL / /IBL
Foto: /IBL / /IBL EERO HANNUKAINENFoto: /IBL / /IBL EERO HANNUKAINEN
 Foto: /IBL / /IBL EERO HANNUKAINEN

Peter Jihdes avhopp – oväntade karriärbytet

Publicerad

Programledaren Peter Jihde överväger att lämna tv-världen. Orsaken? TV4-profilens växande idrottsengagemang och driv att aldrig stå still. 

– Jag vill förändra svensk idrott, säger TV4 profilen till Aftonbladet

Från arbetet som studioankare under de största idrottsmästerskapen till att programlett tv-tablåns mest tittade nöjesprogram – Peter Jihdes, 46, karriär har nu länge stadigt pekat uppåt. Nu avslöjar programledaren för Aftonbladet att han överväger att hoppa av tv-karriären. 

 

LÄS MER: Jihdes oväntade besked – överväger att lämna TV4

 

Till sommaren går profilens kontrakt med TV4 ut. Efter att frontat kanalens mest tittade program är Peter Jihde nu sugen på nya utmaningar. 

– Tänk att få vara ansvarig för all kommunikation eller information i ett av Sveriges största idrottsförbund, antingen med en boll eller med en puck. Se till att kulturen, både inåt och utåt, vilka ord man använder, förbättras från där det är i dag. Det skulle vara en jätterolig utmaning, säger programledaren till Aftonbladet och tillägger:

– Jag vill förändra svensk idrott.

 

LÄS MER: Peter Jihde räddades av sin fru – var nära att dö 

 

Peter Jihde: "Jag har sagt massor av skämt"

TV4 har skakats rejält av hashtaggen #metoo som spridits på sociala medier och bland annat avslöjat anklagelser om sexuella övergrepp i ett av kanalens mest tittade program "Äntligen Hemma". 

Kampanjen tror Peter Jihde att kommer ändra maktstrukturen i medievärlden för gott. Hashtaggen har även fått honom att fundera över sitt eget agerande. 

– Jag känner mig väldigt trygg i att jag aldrig har varit fysisk i trakasserier eller övergrepp, det har inte varit mitt bord. Däremot har jag sagt massor av skämt som haft sexuella anspelningar.

Trots att stämningen på TV4 är fortsatt osäker och trevande enligt Peter Jihde hoppas han nu att kanalen tar ansvar för det som skett. 

 

LÄS MER: Jihdes plan stoppad av kanalen – för farlig 

 

Peter Jihde leder Diabetesgala 

Under senare år har Peter Jihde uttalat sig mycket om diabetes. En sjukdom han själv drabbats av och därmed tvingats anpassa sitt liv efter. På tisdag leder profilen Sveriges första tv-sända Diabetesgala på TV3.

Relaterade ämnen
Moa Lindstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag