Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Jihdes avhopp – oväntade karriärbytet

Peter Jihde. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Peter Jihde. Foto: /IBL / /IBL
Foto: /IBL / /IBL EERO HANNUKAINEN

Programledaren Peter Jihde överväger att lämna tv-världen. Orsaken? TV4-profilens växande idrottsengagemang och driv att aldrig stå still. 

– Jag vill förändra svensk idrott, säger TV4 profilen till Aftonbladet

Från arbetet som studioankare under de största idrottsmästerskapen till att programlett tv-tablåns mest tittade nöjesprogram – Peter Jihdes, 46, karriär har nu länge stadigt pekat uppåt. Nu avslöjar programledaren för Aftonbladet att han överväger att hoppa av tv-karriären. 

 

LÄS MER: Jihdes oväntade besked – överväger att lämna TV4

 

Till sommaren går profilens kontrakt med TV4 ut. Efter att frontat kanalens mest tittade program är Peter Jihde nu sugen på nya utmaningar. 

– Tänk att få vara ansvarig för all kommunikation eller information i ett av Sveriges största idrottsförbund, antingen med en boll eller med en puck. Se till att kulturen, både inåt och utåt, vilka ord man använder, förbättras från där det är i dag. Det skulle vara en jätterolig utmaning, säger programledaren till Aftonbladet och tillägger:

– Jag vill förändra svensk idrott.

 

LÄS MER: Peter Jihde räddades av sin fru – var nära att dö 

 

Peter Jihde: "Jag har sagt massor av skämt"

TV4 har skakats rejält av hashtaggen #metoo som spridits på sociala medier och bland annat avslöjat anklagelser om sexuella övergrepp i ett av kanalens mest tittade program "Äntligen Hemma". 

Kampanjen tror Peter Jihde att kommer ändra maktstrukturen i medievärlden för gott. Hashtaggen har även fått honom att fundera över sitt eget agerande. 

– Jag känner mig väldigt trygg i att jag aldrig har varit fysisk i trakasserier eller övergrepp, det har inte varit mitt bord. Däremot har jag sagt massor av skämt som haft sexuella anspelningar.

Trots att stämningen på TV4 är fortsatt osäker och trevande enligt Peter Jihde hoppas han nu att kanalen tar ansvar för det som skett. 

 

LÄS MER: Jihdes plan stoppad av kanalen – för farlig 

 

Peter Jihde leder Diabetesgala 

Under senare år har Peter Jihde uttalat sig mycket om diabetes. En sjukdom han själv drabbats av och därmed tvingats anpassa sitt liv efter. På tisdag leder profilen Sveriges första tv-sända Diabetesgala på TV3.

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!