Foto: Expressen TVFoto: Expressen TV
 Foto: Expressen TV
Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Peter Forsbergs ultimatum på SVT

Publicerad

Peter Forsberg är en av deltagarna i årets "Mästarnas Mästare".

Nu berättar han om kravet som han ställde på SVT för att han skulle vara med:

– Jag ville vara nära min familj, säger han.

Det var i höstas som tolv svenska idrottsstjärnor begav sig till Spanien för att spela in årets upplaga av "Mästarnas Mästare", som kommer att sändas under våren.

 

LÄS MER: Här är snacksarna i "Mästarnas mästare"

 

Det kanske största namnet som kommer medverka i den nya säsongen är Peter Forsberg.

Peter Forsberg: "Tur vi inte krökade"

Idrottsstjärnan berättar att han hamnade i en tävlingsinriktad grupp – vilket märktes redan från början.

– Det var tur att vi inte krökade på planet. Vi hade verkligen en grupp som ville tävla och man märkte direkt att det här kommer bli tufft, säger han under presskonferensen för "Mästarnas Mästare".

Ishockey-legendaren berättade också att han ställde ett ultimatum på SVT – för att han skulle vara med i "Mästarnas Mästare". Nämligen att hans familj och två barn skulle få följa med ner till Spanien.

– Jag ville att familjen skulle vara nära. Min fru är ju också gravid så vi hade ju nästan tre ungar där nere. I och med att de var så unga så ville jag ha med dem, säger han.

Peter Forsberg hade en framgångsrik men också skadefylld ishockeykarriär. Han hade långtgående problem med foten, vilket till slut gjorde att han fick lägga skridskorna på hyllan.

Han är Peter Forsbergs tuffaste konkurrent

Men under tävlingsmomenten i "Mästarnas Mästare" har stjärnan inte haft några problem med kroppen.

– Nej, jag hade inga problem med fötterna eller så, så det ska jag inte skylla på. Jag hade vissa besvär med knäna, men annars var det inga problem, säger han.

 

LÄS MER: Fyra nya deltagare i "Mästarnas mästare"

 

Peter Forsberg avslöjar också vem som är hans tuffaste konkurrent under säsongen – nämligen en viss innebandyspelare:

– Ja, det är Niklas Jihde. Det har jag sagt på förhand också, säger idrottsstjärnan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag