Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Forsbergs privata rutin får alla att tappa hakan

Foto: SVT
Peter Forsberg.
Foto: SVT
Mattias Sunneborn sågar Peter Forsbergs frukostval.
Foto: SVT

Dagens viktigaste måltid? 

Meritlistan gör Peter Forsberg till en av Sverige mest framgångsrika hockeyspelare – men hans frukost lämnar mycket att önska hos de andra deltagarna i "Mästarnas mästare". 

– Det är det absolut sämsta man kan äta, säger Mattias Sunneborn i programmet. 

I söndagens avsnitt av "Mästarnas mästare" är det dags för grupp två att ta sig till Grekland för att göra upp om om titeln i jubileumssäsongen. 

Skidskolaget utgörs av Peter Forsberg, Pelle Fosshaug och Maria Rooth. De ställs mot friidrottslaget – Malin Ewerlöf, Erica Johansson och Mattias Sunneborn – och kraftlaget – Sara Dikanda Eriksson, Tomas Johansson och Armand Krajnc. 

Samtliga lag består av idel vinnare som har tagit medaljer i några av världens största tävlingar och turneringar. 


LÄS MER: Peter Forsberg får temperaturen att stiga 


Peter Forsbergs val förvånar deltagarna

En av dem är Peter "Foppa" Forsberg som med två OS-guld och två Stanley Cup-titlar tillhör en av Hockeysveriges bästa spelare genom tiderna. 

Troligtvis blir förvåningen därför desto större när han avslöjar vad hans frukost består av. I stället för gröten väljer "Foppa" cornflakes. 

Mattias Sunneborn kan inte låta bli att pika legendarens matval.

– Jag är uppvuxen med cornflakes, de säger att det är mer näring i kartongen än i flingorna. Det är det absolut sämsta man kan äta, säger Mattias Sunneborn i SVT-programmet. 


Peter Forsberg, Maria Rooth och Erica Johansson vid frukostbordet.
Foto: SVT

LÄS MER: Efter Foppas psykning – deltagaren reagerar över hockeystjärnans seger 


Peter Forsberg menar att hans frukost är det enda som får honom att stå på benen fram till lunch. 

– Jag kan inte äta gröt. Jag blir jättehungrig på en gång, det tar bara en timme. Det här klarar jag mig med. Hela förmiddagen. 

Tuffa utmaningar: "Inga positiva minnen alls"

Även Erica Johansson är tveksam till resonemanget. 

– Det försvinner ut i blodsocker igen, säger hon. 

I programmet ställs deltagarna inför tre tuffa utmaningar – däribland 90 grader mot en vägg. 

För fyra år sedan stod Mattias Sunnebon i över två och en halv minut innan han föll ihop och fick lämna området krypandes. 

– Det är lätt att tänka tillbaka fyra år i tiden. Minnen sist när jag körde 90 grader är inga positiva alls. Det var den tävlingen som jag hoppades jag skulle glömma överhuvudtaget, säger han i söndagens program. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.