Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Peter Forsberg. Foto: SVTPeter Forsberg. Foto: SVT
Peter Forsberg.  Foto: SVT
Mattias Sunneborn sågar Peter Forsbergs frukostval. Foto: SVTMattias Sunneborn sågar Peter Forsbergs frukostval. Foto: SVT
Mattias Sunneborn sågar Peter Forsbergs frukostval.  Foto: SVT

Peter Forsbergs privata rutin får alla att tappa hakan

Publicerad

Dagens viktigaste måltid? 

Meritlistan gör Peter Forsberg till en av Sverige mest framgångsrika hockeyspelare – men hans frukost lämnar mycket att önska hos de andra deltagarna i "Mästarnas mästare". 

– Det är det absolut sämsta man kan äta, säger Mattias Sunneborn i programmet. 

I söndagens avsnitt av "Mästarnas mästare" är det dags för grupp två att ta sig till Grekland för att göra upp om om titeln i jubileumssäsongen. 

Skidskolaget utgörs av Peter Forsberg, Pelle Fosshaug och Maria Rooth. De ställs mot friidrottslaget – Malin Ewerlöf, Erica Johansson och Mattias Sunneborn – och kraftlaget – Sara Dikanda Eriksson, Tomas Johansson och Armand Krajnc. 

Samtliga lag består av idel vinnare som har tagit medaljer i några av världens största tävlingar och turneringar. 

 

LÄS MER: Peter Forsberg får temperaturen att stiga 

 

Peter Forsbergs val förvånar deltagarna

En av dem är Peter "Foppa" Forsberg som med två OS-guld och två Stanley Cup-titlar tillhör en av Hockeysveriges bästa spelare genom tiderna. 

Troligtvis blir förvåningen därför desto större när han avslöjar vad hans frukost består av. I stället för gröten väljer "Foppa" cornflakes. 

Mattias Sunneborn kan inte låta bli att pika legendarens matval.

– Jag är uppvuxen med cornflakes, de säger att det är mer näring i kartongen än i flingorna. Det är det absolut sämsta man kan äta, säger Mattias Sunneborn i SVT-programmet. 

 

Peter Forsberg, Maria Rooth och Erica Johansson vid frukostbordet. Foto: SVT

 

LÄS MER: Efter Foppas psykning – deltagaren reagerar över hockeystjärnans seger 

 

Peter Forsberg menar att hans frukost är det enda som får honom att stå på benen fram till lunch. 

– Jag kan inte äta gröt. Jag blir jättehungrig på en gång, det tar bara en timme. Det här klarar jag mig med. Hela förmiddagen. 

Tuffa utmaningar: "Inga positiva minnen alls"

Även Erica Johansson är tveksam till resonemanget. 

– Det försvinner ut i blodsocker igen, säger hon. 

I programmet ställs deltagarna inför tre tuffa utmaningar – däribland 90 grader mot en vägg. 

För fyra år sedan stod Mattias Sunnebon i över två och en halv minut innan han föll ihop och fick lämna området krypandes. 

– Det är lätt att tänka tillbaka fyra år i tiden. Minnen sist när jag körde 90 grader är inga positiva alls. Det var den tävlingen som jag hoppades jag skulle glömma överhuvudtaget, säger han i söndagens program. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag