Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Forsbergs pik: "Stämningen är så där"

Peter "Foppa" Forsberg var mycket nervös inför utslagstävlingen i "Det största äventyret".Foto: TV4
I utslagstävlingen skulle de svenska deltagarna snabbast bygga ihop en liten bro. Peter "Foppa" Forsberg var snabbast över.Foto: TV4
Peter "Foppa" Forsberg var snabbast över hindret med sin bro och slapp därmed "eldduellen". I den avgjordes att Josefine Öqvist fick lämna tävlingen.Foto: TV4

Det var en nervös Peter "Foppa" Forsberg som tvingades delta i utslagstävlingen i "Det största äventyret".

– Man känner ju en nervositet. Det är ju mycket som står på spel. Det är mycket osäkerhet i det här. Så det pulserar lite extra, sade han.

I slutändan klarade han sig kvar - och istället var det fotbollsspelerskan Josefine Öqvist som fick lämna gruppen efter att hon gjort totalfiasko i eldningsmomentet

Ishockeylegendaren Peter "Foppa" Forsberg var nära en total sammanklappning under den tuffa vandringen i den stekheta solen i "Det största äventyret" på TV4.

I programmet gör två lag med idrottsstjärnor från vardera Norge och Sverige upp för att visa vilket land som är bäst.

Den tunga packningen slet på krafterna, och i den tunna luften uppe i bergen i Kenya tog nästan all ork slut. Cyklisten Emma Johansson får hjälpa till och putta på "Foppa" bakifrån uppför stigningen.

"Foppas" mediokra insats ledde till att laget sinkades - och i slutändan förlorade svenskarna mot det norska laget - och tvingades göra upp i en utslagstävling, där en i laget skulle bort.

 

LÄS MER: Foppa: "Då blev jag nästan rädd" 

 

"Foppa" berättade om hur känslorna gick i laget.

– Stämningen i laget är väl så där. Nu vet vi att en i laget ska åka ut. Man känner att det knakar lite, sade han.

Men någonstans såg han det också som positivt.

– De är många i gruppen som bott tillsammans alldeles för länge. Så det är väl helt okej att det ryker en.

"Foppa" snabbast över bron

I utslagstävlingen skulle svenskarna bygga en liten bro för att ta sig över ett hinder. "Foppa" var nervös innan starten.

– Man känner ju en nervositet. Det är ju mycket som står på spel. Det är mycket osäkerhet i det här. Så det pulserar lite extra.

Men väl igång var han snabbast över i det svenska laget, och den avgörande kampen – eldduellen  – blev mellan Josefine Öqvist och brottaren Ara Abrahamian.

 

LÄS MER: Foppas vägran i TV4 – i bråk med legendaren

 

Men här visade brottaren att han var en fena på att få fyr på en brasa. Han byggde metodiskt upp en liten hög med pinnar som han fick fyr på, och lät elden sakta bränna av ett rep.

Josefine Öqvist däremot gjorde fiasko. I sin iver att blåsa fart på elden, blåste hon bort både pinnar och brännbart gräs, och fick börja om från början.

Ara Abrahamian, och återvänder nu till "Foppa" Forsberg och de andra i det svenska laget för nästa veckas avsnitt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.