Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter Forsberg vann "Mästarnas mästare"

Peter Forsberg stod slutligen som segrare i SVT:s "Mästarnas mästare" 2016.
Foto: Faksimil SVT
I finalen vann han över Caroline Ek.
Foto: Faksimil SVT
Efter vinsten sa Foppa: "Du var väl värd att vinna. Fan, du var före".
Foto: Faksimil SVT
"Jag trodde det var kört där ett tag", säger Peter Forsberg efter inspelningarna.
Foto: Faksimil SVT
Caroline Ek var först besviken och upprörd över sin andraplats. "Nu känns det helt okej. Jag förlorade ändå mot Peter Forsberg".
Foto: Faksimil SVT

Peter Forsberg trotsade sina gamla hockeyskador och tackade ja till SVT:s "Mästarnas mästare" - det visade sig bli hans revansch.

Nu slår Foppa tillbaka mot alla som trodde att hans kropp inte skulle hålla.

– Folk hemma i stugorna kanske inte tror att man håller riktigt, så det var skönt att visa att man kan, säger han.

Ishockeylegendaren Peter Forsberg kan härmed kalla sig "Mästarnas mästare" - en skön bekräftelse för Foppa efter alla hockeyrelaterade skador.

Efter otaliga operationer tvingades han avsluta sin karriär 2011. 

– "Foppa kommer inte gå till final för han har så mycket skador". Folk hemma i stugorna kanske inte tror att man håller riktigt, så det var skönt att visa att man kan klara alla grenar utan att vara rädd för att gå sönder, säger han och fortsätter:

– Men jag tog mig till final, och vann den, så det är självklart skönt. 

Men vägen dit var lång och tuff, berättar han. 

Peter Forsberg: "Klumpade till det"

Efter vinsten vände han sig till den andra finalisten Caroline Ek, 32, och sa: "Du var väl värd att vinna. Fan, du var före". 

– Det var ju tre olika delar i den där tävlingen och man ska ju klara av alla så fort som möjligt. Hon låg ju före. I finalen klumpade jag till det. Jag trodde att det var kört där ett tag. LÄS MER: Här är snackisarna i "Mästarnas mästare"Caroline Ek besviken efter finalen

Caroline Ek blev först upprörd över andraplatsen, men i dag känns det lugnt.

– Det är alltid en besvikelse, vinnarinstinkten finns ju där vad än målet är. Men nu känns det helt okej. Jag förlorade ändå mot Peter Forsberg som varit jättebra under hela tävlingen och presterat otroligt under sin idrottskarriär. Men just då var jag jättebesviken, säger hon. LÄS MER: Foppas smärta i "Mästarnas mästare"Båda idrottsstjärnorna berättar att de kom varandra nära under sin tid i programmet. Peter Forsberg säger att han är glad över att han till slut, efter att ha fått frågan i flera år, tackade ja till att medverka i programmet.

– Det är ett hyllningsprogram plus lite tävlingar, som atlet är det väldigt bra att få vara med. Det är trevlig stämning, inga intriger och tv-kanalen är inte där för att skapa rubriker.

– "Let's dance" är inte först på listan i framtiden, skämtar Peter Forsberg.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.