Peter Forsberg och frun Nicole Nordin. Foto: Sven LindwallPeter Forsberg och frun Nicole Nordin. Foto: Sven Lindwall
Peter Forsberg och frun Nicole Nordin. Foto: Sven Lindwall
Peter Forsberg är aktuell i "Mästarnas mästare". Foto: Lisa Mattisson ExpPeter Forsberg är aktuell i "Mästarnas mästare". Foto: Lisa Mattisson Exp
Peter Forsberg är aktuell i "Mästarnas mästare".  Foto: Lisa Mattisson Exp

Peter Forsberg om gravidöverraskningen

Publicerad

Peter Forsberg visste in om att hans fästmö Nicole Nordin var gravid med deras tredje barn – under tiden han spelade in "Mästarnas mästare".

Under presskonferensen för programmet berättar han om chocken när de återvände hem från inspelningen i Spanien:

– I efterhand fick vi veta att min fästmö var gravid, säger han.

Peter Forsberg är en av tolv svenska idrottsstjärnor som kommer att vara med i kommande säsongen av SVT:s stora flaggskepp "Mästarnas Mästare".

Programmet spelades in i höstas nere i Spanien och ett av Peter Forsbergs krav på SVT var att han skulle få ha med familjen under inspelningsperioden.

– Jag ville att familjen skulle vara nära, säger han.

Forsbergs fru väntade barn under inspelningen

Peter Forsberg är ihop med sin fästmö Nicole Nordin och tillsammans har de två barn, sonen Lennox, 3,5, och dottern Lily, 1 år.

 

LÄS MER: Peter Forsbergs krav på SVT

 

Men det de inte visste under inspelningen av programmet var att paret även väntade ett tredje barn.

– I efterhand fick vi veta att min fästmö var gravid. Vi fick veta någon månad efter att vi kom hem – så det tog ett tag innan vi förstod, säger ishockeylegendaren.

Det var under Idrottsgalan tidigare i år som paret avslöjade för media att de väntade barn, och att det nya tillskottet beräknas i april.

Vad säger barnen om att du är med i programmet då?

– Den äldsta börjar förstå lite grand att jag är med på tv. Men den yngsta har fortfarande ingen aning, säger Forsberg och skrattar.

Forsberg med i tuff grupp

Han berättar också att han hamnade i en tuff grupp i "Mästarnas mästare" – vilket märktes redan på Arlanda när de skulle flyga till Spanien.

– Det var tur att vi inte krökade på planet. Vi hade verkligen en grupp som ville tävla och man märkte direkt att det här kommer bli tufft, säger Peter Forsberg.

 

LÄS MER: Här är snackisarna i "Mästarnas mästare"

 

Programmet kommer att sändas på SVT under våren.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag