Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Dalles avslöjande – om bråken med kärleken

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

”Lyrro”-aktuella Peter Dalle gästar fredagens ”Skavlan” i SVT där han berättar om sitt hetsiga humör. 

Även i kärleksrelationen kan ilskan bränna till, men Peter Dalle har på senare tid blivit bättre på att bråka.

– Jag är nog ganska bra på att säga förlåt, och kanske har haft ganska många anledningar att göra det också under årens gång, säger han.

Med tv-succén ”Lorry” skapade han några av svensk humorhistorias främsta klassiker.  Nu är Peter Dalle, 61, tillbaka med ”Lyrro”, där han ligger bakom manus och regi.

Peter Dalle berättar att han har ärvt sitt häftiga temperament av sin papppa. Ibland bränner ilskan till även i Peter Dalles kärleksrelation. På senare tid har han blivit bättre på att bråka – men det har tagit tid.

– Kärleksrelationer är väldigt dramatiskt intressanta därför att du som man ska vara både pappa, kompis, älskare och man måste också kunna få vara liten och krypa upp i knäet på henne. I en sund relation växlar båda mellan rollerna, men i en osund relation blir man Selma och Lilla Fridolf. En härskar och ryter, och den andra bara lägger sig. Det är mycket bättre att säga som det är, men att det ska ta så jäkla lång tid att lära sig. 

Peter Dalle: ”Är bra på att säga förlåt”

Något som har hjäpt Peter Dalle är att bli rakare i kommunikationen till sin partner.

– Det är svårt att bli arg på ett bra sätt, att bråka på ett bra sätt. Att inte bara skrika okvädningsord, utan att bli sansat arg. Jag har varit rädd för att såra andra människor och väldigt dålig på att försvara mig själv. Det är väldigt viktigt att säga ”jag vill inte gå på NK eller åka till den solplatsen”. Det har jag blivit bättre på. 

Peter Dalle menar att han inte har problem med att be om ursäkt.

– Jag är nog ganska bra på att säga förlåt, och kanske har haft ganska många anledningar att göra det också under årens gång. 

”Skavlan” visas fredagar på SVT1 kl 21:00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.