Peter Apelgren och Hélène Benno vann "På spåret

Publicerad
Höga poäng och en spännande final.
Peter Apelgren och Hélène Benno vann årets "På Spåret":
- Det var väldigt viktigt att vinna faktiskt. Särskilt efter att vi kom tvåa förra året, säger Apelgren till Expressen.se.
Årets rafflande final visades i tv under fredagen. Hélène Benno och Peter Apelgren tävlade mot makarna Erik och Martina Haag.
Appelgren beskriver stämningen i studion som avslappnad och säger att han och Benno nästan var för "ofokuserade" till att börja med. 
- Vi satt och pratade och höll på. Vi sa hela tiden att vi var tvungna att skärpa oss. Vi var mycket mer skraja för Koljonen eller Strömstedt.
- Jag visste inte att makarna Haag var så bra. De visade sig ju vara skitbra.
Förra säsongen, när Johanna Koljonen och Marcus Birro vann, fick Peter Apelgren och Hélène Benno se sig slagna i allra sista avsnittet. 

"Var sin vild chansning"

I år kunde inget stoppa just detta kunskapståg.
- Våra kunskaper kompletterar varandra på ett bra sätt. Jag har lite mer värdelöst vetande än Peter och han är skitbra på konst och historia bland annat, säger Hélène Benno till Expressen.se.
- Sedan har vi båda lyckats göra var sin vild chansning.
Efter inspelningen av finalen firade vinnarna tillsammans med hela produktionen.
På fredagen, efter att avsnittet har visats i tv, blir det mer fest.

"Ett långt samtal"

– Jag och Peter bor ju tyvärr inte i samma stad. Men det blir lite champagne i kväll, säger Hélène Benno och fortsätter:
- Jag ska fira att jag lyckats hålla det hemligt. Min dotter och chef kan också äntligen andas ut. De har lyckats tiga som muren.
Peter Apelgren:
– Jag tar en middag med familj och goda vänner i kväll. Sedan ska jag ta ett långt samtal med Hélène också.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag