Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pete Doherty löpte amok på rockklubb

Pete Doherty fick inte spela på rockklubben Debaser i går - då löpte han amok. BILDSPECIAL: Pete Dohertys skandalnatt på Debaser
Skandalstjärnan Pete Doherty löpte amok på en rockklubb i Stockholm i natt.
Efter att sångaren skadat personer i publiken och förstört utrustning på scenen tvingades vakter brotta ned honom.
Under sitt Sverigebesök har den drogmissbrukande stjärnan tidigare omhändertagits av både tulltjänstemän och polis.
Pete Doherty, 27, är en av världens just nu mest skandalomsusade rockstjärnor. Efter sitt uppmärksammade förhållande med H&M-modellen Kate Moss har hans allvarliga narkotikaproblem lett till flera förstasidesnyheter i hemlandet England. Sedan i fredags kväll har Pete Doherty varit i Sverige, för att spela på Hultsfredsfestivalen. Men redan flygresan hit blev kaotisk. Medpassagerare berättade i gårdagens Expressen om hur en uppenbart drogpåverkad Doherty bråkat på planet. - Det var otäckt, berättade kvinnan som hade flygstolen intill stjärnan.

Hölls kvar på Arlanda

När han landade på Arlanda möttes Pete Doherty av flera tulltjänstemän. I två timmar hölls han omhändertagen medan hans bagage genomsöktes efter narkotika. - De hittade inget, berättade Doherty när Expressen senare träffade honom. Men under konserten i Hultsfred fattade polisen misstanke om Dohertys tillstånd. Direkt när han klev av scenen omhändertogs han och fördes till polisstationen i Hultsfred. Provtagning slog fast att han hade kokain i blodet. Efter att han betalat 14 000 kronor i böter, släpptes stjärnan.

Klubben sa nej

Under lördagen återvände Doherty och hans band Babyshambles till Stockholm. Vid tretiden började de festa igen, på en pub i Gamla Stan. De fortsatte senare till rockklubben Fritz's Corner som arrangeras på Debaser, vid Slussen, där de erbjöd sig att spela. Men klubben sa nej. Trots detta klev Pete Doherty vid ettiden i natt upp på scenen. Han tog mikrofonen för att gästsjunga med bandet Black Lips. Då utbröt kaos. Pete Doherty började att klä av sig, slå sönder lampor och scenmaterial. Han kastade sig ut i publikhavet, la sig ner på golvet och slog sönder glas.

Rev upp ett köttsår

När Doherty återvände till scenen följde en kvinna ur publiken efter. - Han snodde min mobiltelefon och därför gick jag upp på scen för att hämta den, berättar kvinnan. Då tog Doherty tag i henne och kastade sig tillsammans med henne utför scenen. Kvinnan föll omkull och landade hårt. Doherty själv skadade sig i fallet. Han rev upp ett stort köttsår på ryggen. Slogs vilt Då fick arrangören nog. Musiken tystnade och vakterna försökte att få av honom från scenen. Pete Doherty svarade med att slå vilt mot de som kom nära honom. Till slut tvingades flera vakter ingripa för att bära bort stjärnan. Efter att han kastats ut togs Doherty omhand av sitt turnésällskap och kördes iväg i bil till bandets hotell. I natt hade ännu ingen polisanmälan kommit mot rockstjärnan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.