Persson: Värre frågor - då måste du svimma

Publicerad

Vännen skulle vittna inför domstol.

Då övade Gunilla Persson med polaren för att klara av vittnesmålet.

I "Så blev vi svenska Hollywoodfruar" berättar Persson att hon sa till kompisen:

- När det kommer ännu värre frågor så måste du svimma.

På tisdagen sändes det första avsnittet av "Så blev vi svenska Hollywoodfruar".

I de fyra avsnitten berättar Anna Anka, Maria Montazami och Gunilla Persson om sina liv före och efter det att de ställde upp i TV3-programmet.

I det första avsnittet berättar Gunilla Persson om sin första tid i Los Angeles. Hon minns du bland annat hur hon hjälpte en vän att förberedda sig inför ett domstolsmål.

I TV3 säger Gunilla Persson att polaren hade "många män". En av dem ska enligt Persson ha varit gift med skådespelerskan Joan Collins.

- Hon ville skilja sig och det blev världsnyheter.

Vännen skulle då vittna framför en domstol.

- Hon ville inte vittna. Jag vill inte säga de här sakerna. Det fanns saker i hennes historia som hon vägrade att svara på.

- Så jag tänkte: Hur ska jag kunna hjälpa henne?

Enligt Persson funderade vännen på "att rymma" från sitt vittnesmål - men Gunilla sa stopp och belägg samt gav sitt bästa tips.

"Flera timmar framför spegeln"

- Jag sa till henne att hon inte fick rymma. Jag sa till henne: Du ska ställa dig där uppe, när sedan frågorna som är besvärliga för dig så gör du så här.

I klippet ovan - som är hämtat från tisdagens "Så blev vi svenska Hollywoodfruar" får det att se hur Gunilla för sin hand mot ansiktet, man hör henne fråga om vatten, samt luta sig tillbaka.

Berättelsen korsklipps med bilder från domstolsförhandlingarna med vännen.

Enligt Gunilla Persson fortsatte hon med att coacha vännen så här:

- När det kommer ännu värre frågor så måste du svimma.

- Vi stod i flera timmar framför spegeln och spelade upp hur hon på ett naturligt sätt skulle svimma. Och det gjorde hon galant.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag