Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Persbrandts svartsjukemöte med Skavlan – mitt i natten

Mikael Persbrandt är gäst hos Skavlan och berättar om den nattliga konfrontationen. Foto: SVT
Fredrik Skavlan och Mikael Persbrandt. Foto: SVT
Mikael Persbrandt. Foto: SVT

Mikael Persbrandt konfronterade Fredrik Skavlan genom ett brevinkast då han fått reda på att Skavaln var tillsammans med hans exflickvän Maria Bonnevie.

Nu möts skådespelaren och programledaren igen i SVT när Mikael Persbrandt är gäst i "Skavlan" – och Mikael Persbrandt berättar om det nattliga mötet.

– Driver jag med mig själv när jag läser det här? Man får ha distans, säger han i programmet.

Mikael Persbrandt berättar i sin självbiografi hur han konfronterade Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie efter att de blivit ett par. Han beskriver i boken hur han begav sig till Bonnevies lägenhet och började ropa i trapphuset genom brevinkastet.

När Mikael Persbrandt är gäst hos Fredrik Skavlan återger skådespelaren nu händelseförloppet – och återförenas med Fredrik Skavlan i ett skratt.

Mikael Persbrandt läser upp en redogörelse av händelsen i tv-programmet där även Petra Mede och Jimmie Åkesson är gäster och han visar hur han stod och tittade in genom ett brevinkastet till lägenheten.

 – Taxi in, flaska i innerficka och ”Hallå hör ni mig", inleder han, men avbryter sedan sig själv: 

– Driver jag med mig själv när jag läser det här? Man får ha distans, säger han i programmet.

 

Skavlan dök upp på andra sidan dörren

Mikael Persbrandt och Maria Bonnevie var tillsammans i flera år, paret förlovade sig 1998, men gick skilda vägar 2005. Det var i samband med att Bonnevie berättade för Persbrandt om sin nya kärlek, programledaren Fredrik Skavlan, som Persbrandt bestämde sig för att söka upp paret.

Han har även berättat om händelsen i sin självbiografi.

– "Det är jag Micke", fortsätter Mikael Persbrandt och visar sedan hur han stått utanför dörren mitt i natten böjd över brevinkastet.

– Det var ett sånt där litet brevinkast som jag kunde putta upp, men man står ju i en ofördelaktig position och så in med handen och vinka lite med fingertopparna. Till slut efter några minuter dök Skavlan upp på andra sidan dörren. Rösten var lugn och samlad, fan vad schyst jag är mot dig, fortsätter Persbrandt i programmet.

– Ja jätteschyst, inflikar Skavlan med ett skratt.

 

 

Fredrik Skavlan berättade om mötet

Fredrik Skavlan har själv tidigare berättat om mötet och om att Persbrandt valde att ha med det i sin bok.

– Han är en väldigt rolig man. Han har en fantastisk humor. Jag tror både han och jag ser humorn i den situationen. Även om det inte kändes så humoristiskt hela tiden där. Men i bland också där, berättade Fredrik Skavlan i P1:s "Söndagsintervju" tidigare i september.

Mikael Persbrandt skriver även i boken att han bad om att bli insläppt och frågade Skavlan om han var "man nog" – och om han inte vågade.

– Det kan jag bekräfta att det var jag inte, svarar nu Fredrik Skavlan på den frågan. 

 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!